Päevalehele teadaolevalt oli tühistamise põhjuseks agentuuri hirm, et Keskerakond jääb neile teenuse eest võlgu. Kartuse aluseks on Päevalehe andmetel asjaolu, et Keskerakond on veel eelmiste valmiste kampaania eest suure summa võlgu meediaagentuurile MPG.

Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali sõnul Keskerakonnal reklaamitegijate ees võlgu pole. „Kanal 2 reklaami tühistasime sellepärast, et pole veel kindlad, kus klipp eetrisse läheb," ütles Toobal Päevaleht Online'ile. „Lõplikku kampaaniaplaani pole veel koos, et kuhu mõni plakat riputatakse ja kus mõni klipp eetrisse läheb. Mingeid rahalisi probleeme pole," kinnitas Toobal.

Priit Toobali sõnul pole Keskerakonnal võlga ka meediaagentuur MPG ees.

MPG juhatuse liige Mark Eikner, kes lõi K-kohukese ja on ka paljude teiste Keskerakonna reklaamide idee autor, erakonna reklaamivõlga kommenteerima ei soostunud ja suunas Päevalehe edasi Keskerakonna kampaania praeguse projektijuhi Paavo Pettai poole. Pettaid ei õnnestunud mitme päeva jooksul kommentaariks tabada.

Samuti ei õnnestunud kommentaariks kätte saada Kanal 2-s reklaami eetrissemineku tühistanud VIA Media OÜ juhatajat Anu Arti.

Refereeritud artikli täisteksti loe Eesti Päevalehest.