“Nooremseersant Kristjan Jalakas jääb alatiseks meie ridadesse,” ütles kompanii ülem major Sergei Guselnikov ja lisas, et kuigi tänane päev oli raske, peame vastu pidama, teatas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

“Nooremseersant Jalakas oli abivalmis ja hea huumorimeelega sõdur, kes pigem jättis oma asjad tegemata, kuid alati abistas teisi,” ütles langenud allohvitseri iseloomustades jaoülem nooremveebel Vjatšeslav Neštšeplenko. Estcoy-9 jätkas täna oma teenistusülesannete täitmist.

Nooremseersant Kristjan Jalakas langes eile varahommikul NATO operatsioonil Afganistanis lahinguülesandeid täites isevalmistatud lõhkekeha rünnakus.

Sel aastal on Afganistanis langenud 495 liitlasvägede sõdurit. Praegu teenivad Lõuna-Afganistani rahutus Helmandi provintsis Eesti jalaväekompanii Estcoy-9, logistiline toetuselement NSE-8, staabiohvitserid ja staabiallohvitserid. Jalaväekompanii Estcoy-9 teenib Suurbritannia juhitava Helmandi väekoondise koosseisus.
 
Kaitsevägi osaleb NATO juhitud sõjalisel operatsioonil Afganistani rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF koosseisus alates 2003. aastast.