Enne Eesti tippdomeeni reformi, mis käivitus eelmise aasta juuli algul, oli Eestis riigitähisega domeene ligi 79 000. Domeenide ümberregistreerimisperioodi käigus on neist tänaseks “ripakile jäänud” üle poole ehk ligi 41 000.

“Prognoosime, et nädala lõpuni jäänud aja jooksul registreeritakse ümber veel 1000 - 1500 domeeni, seega peaks Eesti Interneti SA järgmise nädala alguses sulgema veidi alla 40 000 domeeni,” ennustab Eesti suurima domeenide registripidaja Zone.ee arendusjuht Ardi Jürgens.

„Sulgemise tulemusena lõpetavad töö domeenidega seotud kodulehed, elektronpostiaadressid ja muud võimalikud rakendused. Domeenid siiski kohe kustutamisele ei lähe, see toimub alles kahe kuu pärast, seega on domeeni omanikul ka pärast järgmise nädala algust võimalik töö lõpetanud domeen ümberregistreerimise abil ellu äratada, “ lisas Jürgens.

Valdav osa suletavatest domeenidest kuulub ettevõtjatele, firmadele ja organisatsioonidele, mida on eeldatavasti 28 000 ringi. Ülejäänud domeenid on registreeritud eraisikutele ning on kujul nimi.pri.ee.

Zone.ee on suurim domeenide registripidaja Eestis, olles oma klientidele reformi järgselt registreerinud ligi 21 000 ee-lõpulist domeeni ja hallates erinevates tippdomeenides kokku ligi 33 000 domeeni.