Aavik ütles Delfile, et kuna kehtib süütuse presumptsioon, siis ei saa kellegi peale näpuga näidata enne, kui kohus pole inimese süüd kinnitanud.

„Tavainimese tasandil me saame teha oma moraalsed ja eetilised järeldused ja avaldada oma arvamust,“ kõneles Aavik. „Kolleeg Kaasik on mingisuguse nurga all tunnistanud raha liikumist linnaametnikule ja andnud omapoolse selgituse, et tegemist oli laenuga. Ei oska öelda – võib-olla on see laen, võib-olla ei ole.“

„Kuna kahtlustus on esitatud, siis iga inimene teeb oma järelduse,“ lausus Aavik. „Toime on pandud midagi halba ja loomulikult ei ole see advakatuurile hea.“

„Kahetsusega tuleb nentida, et igasugune selline seadusega mittekooskõlas olev tegevus ei ole kindlasti hea advokaadi karjäärile,“ sõnas Aavik. „Võtab sõnatuks.“

Aavik meenutas, et advokatuuris on oma ametieetika ja seadustega pahuksisse läinud advokaatide suhtes olnud erinevad lähenemised.

„Kui materjalid jõuavad aukohtusse algatatakse distsiplinaarmenetlus ja kui asjaolud leiavad kinnitust, siis järgneb karistus – noomitus, rahatrahv ja liikmest väljaarvamine,“ kirjeldas Aavik kehtivat korda advokatuuri aukohtus. „Praeguseks hetkeks meile mingeid materjale esitatud ei ole,“ lisas ta.

Prokuratuur teatas eile, et Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja Toomas Õispuu, kes talvel sai tuntuks Toomas Vitsuti relvaveosaaga osalisena, sai ühe detailplaneeringu läbisurumise eest 10 000 eurot pistist.

Pistise andmises kahtlustatakse tuntud vandeadvokaat Viktor Kaasikut. Kaasik esindas Jaan Manitskile kuuluvat firmat Alfa Property, mis arendab Tallinna hipodroomi ala. Kaasik ise on öelnud, et andis Õispuule laenu.