Jakobson ütles vene Delfile, et tema kommentaare ei jaga ning süüdistuse sisu ta ei avalda. "Täna ei jaga ma ühtegi kommentaari. Pealegi, pressi ma ei usalda".

Küsimusele, kas ta on oma klienti näinud, vastas Jakobson, et tunneb Zarenkovi palju aastaid ning suhtub temasse tõsiselt ja austusega. "Andke mulle veidi aega töötada," sõnas Jakobson.

Keskkriminaalpolitsei pidas pühapäeval korruptsioonikuriteos kahtlustatavana kinni Maardu rahvamaja direktori Andrei Zarenkovi, keda kahtlustatakse pistise võtmises seoses oma ametiülesannete täitmisega.

Üks isik on kinni peetud ka Zarenkovile pistise andmises kahtlustatavana, teatas keskkriminaalpolitsei. Kunagise Eesti Konstitutsioonierakonna esimees ning Eesti Venemaa Kaasmaalaste Koordinatsiooninõukogu liige Zarenkov on oma tegevusega olnud pikki aastaid ka kaitsepolitsei huviorbiidis.

Kokku on Zarenkovile esitatud kahtlustus üheksas pistise võtmise ja ühes omastamise episoodis, mis on kõik seotud Zarenkovi tööga Maardu rahvamaja direktorina. Keskkriminaalpolitsei pidas Zarenkovi kahtlustatavana kinni laupäeva õhtul. Kahtlustuse maht suurenes pärast kahtlustatava kinnipidamist kogutud tõendite analüüsimisel.

Kriminaalasja kohtueelset uurimist viib läbi keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja juhib Põhja ringkonnaprokuratuur. Vene Delfi andmeil pikendas kohus Zarenkovi kinnipidamist kuuele kuule.

Põhja prokuratuuri sõnul on Maardu rahvamaja direktori Andrei Zarenkovi kinnipidamise põhjus pistisekahtlus ning menetlus pole seotud mehe poliitilise tegevusega.

Zarenkov oli kunagise Konstitutsioonierakonna esimees ning vedas Venemaa kaasmaalaste liikumist Eestis, olles oma tegevusega ka kaitsepolitsei huviorbiidis.

Prokuratuuri selgituste kohaselt puudutab käimasolev menetlus ainult Maardu rahvamaja ega ole seotud Zarenkovi poliitilise tegevusega või Eesti Venemaa Kaasmaalaste Koordinatsiooninõukoguga.

"See konkreetne uurimine puudutab tõesti ainult rahvamaja majandustegevust ja seal võimalikku korruptsiooni. Kõikvõimalike muude meediast läbi käinud kahtlustega, teiste uurimisasutuste tööga, ei ole see kuidagi seotud," lausus Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder.

Maardu rahvamaja peaprojektijuht Nikolai Švets kinnitas, et on uudistest vapustatud ega tea rahvamaja võimalikust läbiotsimisest midagi.

Zarenkovi tööle võtnud Maardu endine linnapea ja praegune volikogu esimees Georgi Bõstrov ütles "Aktuaalsele kaamerale", et peab Zarenkovi heaks inimeseks ja rohkem kommentaare jagada ei soovinud.