Korruptsioonikahtlustuse saanud Savisaar kõrvaldati septembris ametist. Jaanuari lõpus tekkis ta kaitsjatel võimalus uuesti taotleda Savisaare ametisse ennistamist. Harju maakohus jättis taotluse siiski rahuldamata.

Tänasel Keskerakonna konverentsil kirjeldas Nääs nii Savisaare menetluse senist käiku kui ka tema ametist kõrvaldamist. Harju maakohtu eeluurimiskohtunik otsustas 10. veebruaril, et Savisaar peab jääma ametist kõrvaldatuks, et ta ei saaks mõjutada tunnistajaid.

Nääs ütles, et vastavas kohtumääruses oli kirjas, et kui Savisaar sai prokuratuuri loal käia Šveitsis šoppamas, siis ei ole ametist kõrvaldamine Savisaare elukvaliteeti oluliselt langetanud. Šveitsis šoppamise jutt tuli aga Delfi artiklist, kus välismaalt naasnud Savisaar seda ise ütles.

Nääsi sõnul rääkis Savisaar seda šoppamise juttu talle omasel naljatleval moel ja tegelikult Savisaar Šveitsis šoppamas ei käinud, mida kõik ka teavad.

Nääs kritiseeris ka seda, mida ta nimetas kaitsepolitseinike liigseks jõunäitamiseks Savisaare läbiotsimise ajal. Ei Savisaar ega tema kaitsjad ei kujutanud endast mingit füüsilist ohtu kaitsepolitseinikele ja seetõttu Nääs ei mõistnud, miks oli vaja panna Hundisilma talu värava juurde maskis, tursket relvastatud meest. Ka kõigil teistel kaitsepolitseinikel, keda oli palju, olid relvad.

Nääsi sõnul toimus läbiotsimise käigus ka üks vahejuhtum, kus kõrgelt kapi otsast midagi otsima läinud kaitsepolitseiniku relv kukkus põrandale.

Nääs kritiseeris ka seda, et läbiotsimisel võeti kaasa ka materjale, mis kaitsepolitseinikke ei huvitanud ja mis anti hiljem tagasi nii, et need olid endiselt kilekottides, millele pandud plomme ei olnud lahti tehtud. Samuti antakse kaitsjale liiga napilt infot selle kohta, milliste tõendite alusel Savisaart kahtlustatakse. Nääs kritiseeris ka prokuratuuri ja kaitsepolitsei meediategevust, sest oma sõnumiga mindi meediasse juba siis, kui läbiotsimine alles käis.