Nii mõnigi IRLi visiooni sõnastamise üritusele tulnutest lähenes Kultuurikatlale, nõutu nägu peas, ja uuris pisut eksinud pilguga ümbrust. Kultuurikatla peauksest paremal oli lumest lahti lükatud ning põlevate küünaldega ääristatud tee, mis ei tundunud kuigi reaalne peole pääsemise koht.

Esialgu valitses teatav peataolek, sest ukse juures, milleni viivat teed palistasid küünlad, polnud ühtegi inimhinge, kuigi nii mõnelegi tundus see õige koht olevat.

Siiski suunduti Kultuurikatla peauste juurde. Alguses ebakindlamalt, hiljem, kui rahvahulk oli kasvanud, juba kindlameelselt, sest "küll rahvas teab, neid on ju nii palju seal". Rahvas teadiski.

Ürituse tipphetkel, IRLi esimees Margus Tsahkna kõne ajal, läks tööle tuletõrjealarm. Tsahkna sai sellest innustust juurde ning viskas nalja. "Tundub, et Tallinna linnavalitsus sekkub meie tegevusse. Aga me ei karda! Me lähme edasi! Kas te kuulete mind? Muuseas, siin kõrval saalis peab üks Tallinna abilinnapea oma juubelit," avaldas Tsahkna.

Selgus, et Kultuurikatla väikeses saalis tähistas oma sünnipäeva Tallinna abilinnapea linnapea ülesannetes Taavi Aas. Küünlad Kultuurikatla kõrval juhatasid teed tema erapeole, mille kulu maksis ta kinni oma taskust.

Vaata galeriid Taavi Aasa sünnipäevalt!

Kultuurikatla kommunikatsioonijuht Erle Allas ütles Delfile, et huvi Kultuurikatla maja ja ruumide vastu on suur ning kui kalendris on jäänud vabu päevi, on nende huvides maja töös hoida. "Sünnipäevade pidamist ei pea me vajalikuks kodulehel reklaamida, kuna me liigitame sellise sündmuse "eraisiku gala kategooriasse". Ka kultuurikatla laborites (Makerlab, Helistuudio ja Toidulabor) on võimalik erinevaid tegevusi ja pakette kombineerida ning ka sünnipäevi pidada."

Allase sõnul rentis Aas Kultuurikatla ruumid eraisikuna vastavalt SA Tallinna Kultuurikatel "ruumide ajutise üürimise korrale". "Temaga [Taavi Aasaga - toim] on sõlmitud vastavasisuline leping ning ruumi rendi eest tasub Taavi Aas eraisikuna," kinnitas Allas ja lisas, et antud juhul puudub peol tema teada igasugune seos Tallinna linnaga.

Aas kinnitas samuti, et sünnipäevapeo korraldas ta eraisikuna. "Sõlmisin rendilepingu eraisikuna, ning tasusin rendi eest samamoodi eraisikuna 480 eurot. Mingit soodustust mulle ei rakendunud, rendisumma tulenes hinnakirjast," kinnitas abilinnapea.