Sel nädalal heisataksegi viimaks purjed ja võetakse kurss Gotlandile, esimesse peatuspunkti, kirjutab Saarte Hääl. “Sealt edasi Saksamaale ja siis peatume ilmselt natuke Stella Pioneeri (Kallasvete truu jaht – toim) ehitajatehases,” tutvustasid Teet ja Sirje Kallasvee oma esimesi reisisihte. Tehases tuleb peatus teha seetõttu, et kuna nende alus on tänavuse aasta mudel ja alles maikuus kätte saadud, tuleb selle juures mõned asjad veel paika sättida.

Plaan ilmareisile minna tekkis Kallasvetel nende endi kinnitusel väga järsku, kuid reisiga alustatakse pigem tagasihoidlikult. Nimelt minnakse kõigepealt paariks aastaks Vahemerele. “Teedul on selle kohta tehtud väga detailne plaan. Ja kui kõik klapib ja meie Stella Pioneerike on tubli ning me ise oleme tublid, siis on siht edasi minna üle Atlandi ja Vaikse ookeani ning seejärel sobivast kohast jälle tagasi tulla,” rääkis Sirje Kallasvee.

Teet avaldas omalt poolt lootust, et selleks ajaks, kui nad kodu poole tagasi suunduvad, on piraatide probleem India ookeanis ka viimaks kontrolli alla saadud. Ja kui kõik läheb tõepoolest nii, nagu peab ja plaanid ette näevad, tervitab kodusadam Rohuküla Teetu, Sirjet ja nende Stella Pioneeri tagasijõudmise puhul 2016. aasta juulis.