Turay saatis oma otsuse selgituseks alljärgneva avalduse. Siinjuures tuleb märkida, et emakeelena inglise keelt rääkiva Turay avalduse inglisekeelne ja eestikeelne versioon erinevad üksteisest oluliselt. Alljärgnevalt on tõlgitud inglisekeelsest versioonist.

Olen viimastel kuudel palju mõtisklenud Eesti poliitika olemuse üle ning tunnen järjest tugevamalt, et ei ole rahul erakonnaga, millesse kuulun. Niisiis annan teada, et olen lahkunud Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast ning esitanud avalduse lahkumaks sotside linnavolikogu fraktsioonist Tallinnas.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna mitmed otsused tekitanud minus sügavat arusaamatust.

Esiteks leian, et sotsiaaldemokraadid tegid vale otsuse kui otsustasid praeguses valitsuskoalitsioonis jätkata. Kuna osalesin nendel kohtumistel, siis võin kinnitada, et tegemist ei olnud maailmavaatelise otsuse või oma valijate huvide eest seismisega, vaid pelgalt töökohtade säilitamisega.

Teiseks olen seisukohal, et sotsiaaldemokraadid on valel teel pagulaspoliitika osas. Kvoodipoliitika toetamine on halb mõte, sest Eestisse peaks tulema inimesed, kes tahavad siia tulla, mitte need, keda selleks sunnitakse. KSamuti on vale anda põgenikele erikohtlemine.

Ma tunnen, et erakonna võrdsete võimaluste poliitika põhjustab palju halbu suhteid meeste ja naiste vahel. Erakond näib peale suruvat ideed, et eesti mehed on šovinistid, kes teenivad liiga palju ja peksavad oma naisi. Pole ime, et erakonna toetus meeste seas on nii madal. Mehed ja naised ei võistle teineteisega, nad on üksteisele "abikaasad".

Samuti annan teada, et asun tööle Tallinna Arengu- ja Koolituskeskuses, kus asun tegelema Euroopa Liidu pealinnas Tallinna kui kosmopoliitse ja dünaamilise linna tutvustamise ja turundamisega. See on põnev võimalus teha midagi head linnale ja riigile - rääkimata sümbolismist, kui moslemi nimega inimene esindab seda linna Euroopa pealinnas paar nädalat peale seda, kui moslemid linna pommitasid.

Pean vajalikuks mainida, et mind kutsuti Keskerakonnaga ühinema, aga ma keeldusin. Ma ei ole praegu valmis seda sammu astuma, aga ma ei välistaks seda kunagi tulevikus. Ma vajan garantiid, et erakonda ei rahastata vene rahaga.

Mis puudutab Tallinna linna, siis Tallinnas on tehtud head tööd ning siin elatud seitsme aasta jooksul võin kinnitada, et elu on siin paremaks läinud. Mul on hea meel, et saan liituda selle professionaalse meeskonnaga. Ma kavatsen hakata Tallinnat tutvustama kui kosmopoliitset linna. See töö on suurepärane võimalus, et panna eurooplased jälgima seda, mis Tallinnas toimub — ja siin toimub palju tähelepanuväärset.

Olen näinud Tallinna kesklinna arengut ja Tallinna ühistranspordi arengut oma silmaga. Just tasuta ühistransport on reklaaminud Tallinna linna innovaatiliselt ka rahvusvahelisel areenil. Ka need, kellele Tallinna Linnavalitsust juhtiv erakond ei meeldi, peavad tunnistama, et asjad Tallinnas asjad liiguvad ja saavad tehtud.