“Selline süsteem toimib edukalt Ameerika Ühendriikides California osariigis, kus politseil on igal ajahetkel võimalik teha otselülitus mõnda alkoholipoodi ja fikseerida, kellele alkoholi müüakse,” ütles Aaviksoo kolmapäeval ajakirjanikele.

Aaviksoo hinnangul oleks selline süsteem täiesti mõeldav ka Eestis, pealegi on suuremates poodides niikuinii juba praegu turvakaamerad olemas.

Tallinna linnavalitsus on alustanud öist alkoholimüüki piirava eelnõu väljatöötamist ja kavatseb seda arutada juba järgmisel kolmapäeval toimuval istungil.

Abilinnapea Toomas Vitsuti sõnul keelab eelnõu tõenäoliselt igasuguse kangusega alkohoolsete jookide jaemüügi öisel ajal.

“Kuna eelnõu on alles väljatöötamisel, siis on veel lahtine, millises ajavahemikus alkoholimüügi piirang kehtima hakkab,” sõnas Vitsut.

Müügipiirang hakkab kehtima vaid alkoholi kaasamüügile. Restoranidele ja baaridele jätab Tallinn ka edaspidi õiguse igal ajal alkoholi kohapeal tarbimiseks müüa.

Samuti tahab linnavalitsus piirata alkoholimüüki koolide ja lasteasutuste läheduses. Kavas on piirata ka alkoholireklaami Tallinna territooriumil, kuid Vitsuti sõnul tuleb enne selle punkti lisamist eelnõusse teha juriidiline analüüs, kas reklaamiseadus seda võimaldab.

Kõigil Tallinna elanikel oli eelmisel nädalal võimalus rahvaküsitlusel avaldada arvamust, kas öist alkoholimüüki peaks Tallinnas piirama. Rahvaküsitlusel osales 21 688 tallinlast, kellest 64 protsenti pooldas öise alkoholimüügi piiramist ja 36 protsenti oli selle vastu.