Aaviksoo lausus Delfile, et täna Reformierakonna korraldatud kõrghariduskonverentsil arvasid mitmed reformierakondlased, et kõik üliõpilased võiksid hoopis õppemaksu maksta. "Üldine õppemaks või kõikidele võimalus tasuta kõrghariduseks on üsna polaarsed seisukohad," lausus Aaviksoo, kelle sõnul on avalikkuse toetus üldisele õppemaksule samas väga väike.

Ülikoolide rektorid on teinud ettepaneku kõrharidusreformi aasta võrra edasilükkamiseks. Aaviksoo sõnul lükkaks see aga lihtsalt lahendamist vajavate probleemide lahendamise aasta võrra edasi ning selle hinnaks oleks umbes 30 miljonit eurot aastas. "Tervikuna tähendab see lihtsalt ebaefektiivsuse jätku," leidis Aaviksoo.

Samas pole isegi ametlikku ettepanekut kõrgharidusreformi edasilükkamiseks tehtud. Riigikogu kultuurikomisjonis tuleb kõrharidusreformi esimene lugemine ära teha ning Aaviksoo arvas, et kuigi väikeseid muudatusi võib riigikogu teha, siis suures plaanis läheb kõrgharidusreform läbi sellisel kujul, nagu tema seda kavandanud on.

Kas IRL saab peatselt teatada kolmanda valimislubaduse täitmisest? "Kõigile tasuta õppe võimalus hiljemalt ülejärgmiseks sügiseks on olulisem kui erakondlik eesmärk," vastas Aaviksoo.