Kuuldused, nagu püütaks Narvas eestikeelset haridust välja juurida, ei vasta tõele, kinnitab ministeerium. Haridusminister Jaak Aaviksoo sõnul on paanika külvamine alusetu. “Narvast ei kao eestikeelne haridus ja kool mitte kunagi ära, aga me ei saa olla rahul olukorraga, kus Narva ainsast eestikeelsest munitsipaalkoolist saadav haridus ei vasta avalikkuse ootustele," sõnas ta ja lisas, et on kahetsusväärne, et sisulistelt küsimustelt püütakse tähelepanu kõrvale juhtida. "Mis veel murettekitavam - lapsi ja lapsevanemaid kasutatakse ära poliitiliste eesmärkide saavutamiseks," ütles minister.

Ministeerium on pöördunud Narva linna poole, arutlemaks Narva eestikeelse hariduse jätkusuutlikkuse ja kvaliteedi üle. Peamine murekoht on ministeeriumi hinnangul see, et enamik Narva Eesti Gümnaasiumi põhikooliosa lõpetanuid ei jätka eesti kooli gümnaasiumiastmes, vaid lahkuvad kodulinnas. Samuti ei ole ministeerium rahul olukorraga, kus kõnealuse gümnaasiumi põhikooli eesti keele lõpueksamite tulemused on madalamad kui Narva Vanalinna Riigikooli venekeelsel koolil, mis õpetab vene lapsi keelekümblusmeetodil.

Arutelu linna ja riigi vahel käivitatakse 13. septembril, vajadusel ollakse valmis ka selleks, et kool võetakse riigile üle.