Aaviksoo ütles Delfile, et läbi brittide jõudis Eestisse raamatu käsikiri ning kaitseministeerium saatis seejärel veebruari lõpus oma Briti kolleegidele kirja, kus juhtis tähelepanu muredele isikuandmetega. Lisaks rääkis Aaviksoo sellest ka Briti suursaadikuga ning lisas, et taoliste andmete avaldamine võib mõjutada negatiivselt ka avalikkuse toetust Afganistani missioonile.

Aaviksoo teada välisministeerium sel teemal Briti kolleegidega ei suhelnud. Kuidas sai asjast teada president Toomas Hendrik Ilves ja miks ta sel teemal USA saatkonnaga suhtles, ei osanud ta öelda.

Aaviksoo kinnitas, et Estcoy-8 esimese Afganistanis toimunud ülesande eestlastele mõnevõrra piinlik kirjeldus polnud teema, mida kaitseministeerium oleks kas suuliselt või kirjalikult arutanud. Samuti polnud tema sõnul juttu raamatu mõjust valimistele ning kõik sellekohased viited on tema sõnul ajakirjanik Toby Harndeni omalooming.

Aaviksoo oletas, et kogu raamatu ümber käiv trall on lihtsalt reklaamikampaania raamatule. Eesti riik jälgib tema sõnul olukorda ja ei välista vajadusel ka kohtusse minekut. Lisaks on tema sõnul oluline teha liitlastega ka koostööd, et edaspidi taolisi olukordi vältida.