Valitsuse pressikonverentsil kordas Aaviksoo, et kohalike omavalitsuste andmeil on õpetajate palgaraha välja makstud. 2013. aastal sai iga kohaliku omavalitsuse õpetaja igas kuus töötasu 936 eurot. Jaanuaris 800 pluss ning 1233 aasta lõpus, ütles Aaviksoo.

2012. aasta kohalike omavalitsuste andmetel on õpetajate palk kasvanud 15 protsenti, lisas minister.

Kui nüüd õpetajad väidavad, et nad saavad palka alla miinimummäära või on palka langetatud, siis pole see seaduse kohaselt võimalik. "See pole võimalik ei Jõelähtmes ega kusagil mujal," viitas Aaviksoo tänase Maalehe artiklile Jõelähtme valla pedagoogide murest.

Selguse saamiseks pole muud võimalust, kui iga KOV ütleb, kas raha on käes, kas andmed, mis nad on esitanud, vastavad tõele. Ja siis annavad teada, miks raha pole õpetajateni jõudnud, sõnas minister. "Kui raha välja ei tule, siis tuleb pöörduda politseisse!" lõpetas Aaviksoo.

Tänases Eesti Päevalehes kirjutas Eesti haridustöötajate liidu juhatuse esimees Reemo Voltri, et õpetajatel pole siiani selgust, milline on nende palk sel aastal.

"Eelmisel aastal oli parimal juhul juttu, et 2014. aastal tõusevad palgad isegi 12 protsenti. Kas see ka nii on, pole kindel, sest kohalikele omavalitsustele eraldatud palgafond selgus alles 31. jaanuari õhtul. Kohalike omavalitsuste liitude hinnangul ei ole veerandil omavalitsustel võimalik seda määrust täita, kui lähtuda arvudest, mis on praegu avalikkusele kättesaadavad," selgitas Voltri.

Voltri lisas, et haridusministeerium pole siiani selle aasta palgafondide arvutuste aluseks võetud andmete kohta selgitusi andnud, kuid avalike andmete põhjal ei tundu 12-protsendine palgatõus eriti realistlik.

Haridus- ja teadusministeeriumi teatel saavad kohalikud omavalitsused tänavu õpetajate palgatoetust ehk palgaraha 166 miljonit eurot, mis teeb keskmiselt iga täiskohaga töötava õpetaja kohta vähemalt 976 eurot kuus.

Ministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Argo Kerb selgitas, et õpetajate palgaks antav toetus kasvab tänavu kõikides omavalitsustes ning toetuse jagamise eelnõu järgi on 95 omavalitsuses palgatoetuse kasv 10-60 protsenti.