Keskerakondlane Nikolai Põdramägi pöördus täna kaitseministri poole küsimusega, milles ta võrdles Vabadussõja võidusammast pidalitõbisega. "Eesti on vaba, aga sammas on habras ja nagu pidalitõbine, kellel pidevalt kukub mingi tükk küljest ära – siiamaani on remondis. Rahvas ei ole teda omaks võtnud ja teda on nimetanud küll häbisambaks, küll pimesambaks. Viimati kevadel riigikogu ees esinedes andsite lubaduse, et sügiseks saab võidusammas korda. 23. septembril oli sügise algus, esimene lumigi on läinud, aga sammas on endiselt pime ja aedikus. Ma ei küsigi enam, millal saab sammas korda, küsin, kas nii käitutaksegi sümbolitega?"

Aaviksoo kinnitas vastuseks, et samba tööd kulgevad plaanipäraselt. "Samba valgustuse ja ventilatsiooni hanke lepingujärgne tähtaeg on jaanuari lõpus. Ma olen veendunud, et sammas saab selle tähtaja jooksul korda koos kõikide muude probleemide lahendamisega," sõnas minister.

Põdramägi avaldas ka kahtlust, et Aaviksoole kui füüsikule meeldib ikka eksperimenteerida ja katsetada. "Aga see ei ole katsetamise koht. Thomas Alva Edison katsetas ka vähemalt tuhande elektripirniga enne, kui lõpuks sai elektripirni põlema. Eesti rahval ei jätku nii kauaks kannatust ja raha, et teie katsetustest Võidusammas särama jääks. Kui teie oma ministriportfellist ja taburetist loobuda ei soovi – aga seda te ju ometi ei soovi – siis andke see Võidusammas korda teha kellelegi teisele, minu pärast kas või peaministrile isiklikult või mis te arvate sellest?"

"Hea küsija, loomulikult olen seda meelt, et kõiki asju tuleb katsetada ja võib-olla see katsetuste alahindamine meie Tšehhi partnerite poolt oligi põhjuseks, miks me pidime nendega selle suhte lõpetama ja leidma firma, kes suudab selle töö korralikult lõpule viia. Tegemist on unikaalse ehitusega, mille puhul katsetamine on möödapääsmatu ja selle tegevuse naeruvääristamine kohatu."