"NATO eesmärgiks NATO-Venemaa suhetes läbi viimase kahe aastakümne on olnud kasvavalt heatahtlik teineteisemõistmine. Heatahtlikkus ei tähenda sinisilmsust - seepärast ei tulnud meile alles hiljuti üllatusena meedia kaudu laialt levitatud Moskva otsused paigutada moodsad taktikalised raketikompleksid Iskander Kaliningradi oblastisse," ütles kaitseminister Jaak Aaviksoo pressiesindaja vahendusel.

"Sama strateegilise mõtlemise jätkuna saime meedia vahendusel teada Iskanderide paigutamisest Leningradi sõjaväeringkonda, kus nad kujutavad ohtu 400 kilomeetri raadiuses, mis katab olulise osa Soome, Eesti, Läti ja Leedu territooriumist. Iskanderite paigutamine Eesti ja NATO piiride vahetusse lähedusse on meile olnud teada ja me jälgime kõike, mis meie piiride taga toimub, väga tähelepanelikult," jätkas ta.

"Iskander rakettide sõjalist tähendust ei tohiks ületähtsustada, samas tuleb nende meedia kaudu võimendatud paigutust näha teadliku sammuna Euroopa üldise julgeolekutasakaalu kontekstis. Sellise sammu astumine on meie jaoks arusaamatu, arvestades nii kaasaegseid julgeolekuohte kui ka Venemaa ja NATO tänaseid suhteid," sõnas Aaviksoo.