"Mul on hea meel, et arvukatest otsekontaktidest inimestega tajutud toetuse tõus valijate hulgas on saanud kinnituse ka viimases EMOR-i uuringus - IRL-i toetus on kasvanud võrreldavaks Keskerakonna toetusega. Ilmselt on peamine põhjus meie kandidaatide tegelikkus usaldusväärsuses ja selgetes valimislubadustes - tasuta kõrghariduses ja emapensionis ning selgel ei-l astmelisele tulumaksule ja palgaarmeele. IRL valimislubadused ei ole laialivalguvad ja üldsõnalised, vaid konkreetsed ja tegelikele probleemidele lahendusi pakkuvad," selgitas Aaviksoo Delfile.

Aaviksoo sõnul näeb ta viimase nädala eesmärgina, et IRL jõuaks järele Keskerakonnale. "See on reaalne, et IRL suudab 6. märtsil Keskerakonda lüüa, kuid see sõltub iga valija panusest. Kutsun kõiki üles valima. Kaalul on palju – kui oleme edukad, suudame jätkata senisel kursil ja vältida Eesti riigi põhiväärtustega vastuolus tegutsevate poliitikute kaasarääkimist valitsuse moodustamisel."

Eile avaldatud BNS-i tellitud TNS Emori uuringu kohaselt juhib erakondade reitingu edetabelit 28-protsendilise toetusega Reformierakond, kellele järgnevad Keskerakond 25 ning Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) 21 protsendiga.

Reformierakonna populaarsus on aga langenud: kui novembris toetas parteid veel 43 protsenti valimisealistest kodanikest, siis detsembris ja jaanuaris oli erakonnal toetajaid 36 ning veebruaris 28 protsenti.