Järvamaa jahimees Mati Hõbemägi ütles, et kohalik jäägrite selts on võtnud õnnetult otsa leidnud mesikäpast topise valmistamise enda korraldada, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Ilmselt peaks see valmima kuu või paari pärast,” sõnas Hõbemägi, lisades, et praegu pole veel teada, kuhu topis endale pärast valmimist koha leiab. “Vaatame kõigepealt, kuidas see välja tuleb.”

Õnnetu karu jäi kaitseministri luksusautole ette Järvamaal Imavere vallas Tallinna-Tartu maantee 109. kilomeetril. Kaitseministri autojuht nägi küll teele tulnud karu ja jõudis veel hüüatada: “Pagan, karu!”, kuid pidurdusteekond jäi liiga lühikeseks ja otsasõitu vältida polnud võimalik. Karu suutis veel teelt eemale komberdada ja kohalikud jahimehed lõpetasid raskelt haavatud looma piinad.

Aaviksoo “karujaht” jõudis kiirelt ka välismeediasse, kus irvhammastele jäi ette fakt, et Aaviksoo luges avarii hetkel raamatut Teise maailmasõja ajaloost. Eesti Päevalehe andmetel sai karu pärast avariid staariks ka Brüsselis europoliitikute seas.