Kesknoored kirjutasid esmaspäeval kirja põllumajandusminister Ester Tuiksoole ning Tallinna linnapeale Jüri Ratasele, kus tegid ettepaneku korraldada Eesti Vabariigi 89. aastapäeva tähistamiseks mõeldud üritused alkoholivabalt.

Noortekogu esimehe Henri Kaselo hinnangul mängib riigi- ja linnajuhtide eeskuju suhtumisel alkoholi olulist rolli terve ühiskonna käitumise kujundamisel. “Kui ikka ministrid ja linnajuhid ütlevad alkoholile selge ei, siis see on selge signaal kõigile Eesti elanikele,” ütles Kaselo.

Kesknoored kutsuvad ühtlasi kõiki eestimaalasi üles vabariigi aastapäeva puhul alkoholiga mitte liialdama. “Oleme veendunud, et Eesti kõige olulisemat tähtpäeva saab tähistada ka ilma alkoholita ning kaine peaga,” lisas Kaselo.

Keskerakonna Noortekogu on seisukohal, et pealinnas kehtivat õhtust alkoholimüügi piirangut tuleb laiendada üle kogu Eesti. Samuti toetavad kesknoored alkoholireklaami keelustamist televisioonis. Kesknoored ei toeta 0,5-promillise joobega autojuhtimise ja avalikus kohas joomise lubamist.