"Tallinn väljaku kasutamise eest raha ei küsi. Alati, kui on paraad Vabaduse väljakul olnud, on selle kulud katnud linn," ütles Toomas Pirn Raepressist. “Ja nii ka tänavu,” lisas ta.

Tänavu ei tule linnal muidugi tasuda parklat haldavale ettevõttele saamata jäänud tulude eest, sest parklat linna esindusväljakul enam pole.

Vabariigi aastapäeva paraad on kavandatud 24. veebruaril kell 11 Tallinnas Vabaduse väljakul. Tuleb vaid loota, et vabariigi aastapäeval on soe ilm, sest muidu võib paraad ära jääda. “Oleme arvestanud võimalusega, et kui on väga külm, jääb paraad ära,” lausus kaitsejõudude peastaabi pressiülem Peeter Tali Delfile. Viimati jäi paraad ära Eesti vabariigi 89. aastapäeval 2007. aastal.

Toona langetas kaitseväe juhataja kindralmajor Ants Laaneots otsuse paraad ära jätta pärast nõupidamist president Toomas Hendrik Ilvese, peaminister Andrus Ansipi ja kaitseminister Jürgen Ligiga.

Alates taasiseseisvumisest ei ole kaitsejõudude Eesti vabariigi aastapäeva paraadi külma tõttu ära jäetud. Küll on mitmel aastal madala temperatuuri tõttu paraadi muusika tulnud helikandjalt, kuna puhkpilliorkestrite vaskpillide mehhaanilised osad jäätuvad alla -12 kraadisel temperatuuril.

Paraadi algusajal oli toona külma -17 kuni -18 kraadi, kuid õhuniiskust ja tuulekiirust arvesse võttes oli see tajutav umbes temperatuurina -24 kraadi.

Kaitseväe garnisonimäärustiku punkti 343 järgi madalama kui -12 kraadise õhutemperatuuri korral paraadi harilikult ei korraldata.

Tavapäraselt osalevad paraadil Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste Kõrgem Sõjakool, Staabi- ja Sidepataljon, Vahipataljon, Kuperjanovi pataljon, Viru pataljon, Scoutspataljon, Õhutõrjepataljon, Suurtükiväepataljon, Mereväe üksus, Kaitseliidu üksused, Kaitseväe orkester, Politsei ja piirivalveameti orkester ning Sisekaitseakadeemiat esindavad Politsei- ja Piirivalvekolledži kadetid.

Tehnikakolonnis osalevad jalaväekompanii soomustransportööridel Pasi 180XA-EST, 81-mm miinipildujate patarei, 120-mm miinipildujate patarei, tankitõrjekompanii maasturitel (Milan ja Mapats), 155-mm haubitsapatarei, 122-mm haubitsapatarei, 23-mm õhutõrjekahurite patarei, õhutõrjeraketipatarei MISTRAL.

Pärast paraadi on kavandatud relvastuse ja tehnika näitus.