Kaitsejõudude paraad algab vabariigi aastapäevale eelneval päeval kell 12, kui kõlab Eesti Vabariigi hümn ja seejärel tervitab paraadiks üles rivistatud üksusi president Toomas Hendrik Ilves, kirjutab Pärnu Postimees.

Presidendi tervituse järel tulevad kaitseväe juhataja kindralmajor Ants Laaneotsa kõne ja peakaplan major Taavi Laanepere palvus, millele järgnebki paraadmarss.

Pärast paraadi on Pikal tänaval kuni kella kaheni päeval kaitseväe tehnika ja relvastuse näitus, Kesklinna kai ääres seisab staabi- ja toetuslaev EML Admiral Pitka, mida saavad huvilised külastada kolme tunni jooksul pärast paraadi. Laeval seisab kopter Robinson 44.

Pärnu paraadi moodustavad kaheksa kompaniid, kolm rühma, neli patareid, 20 lippu, 13 soomustransportööri Pasi XA–180, kuus 81 mm miinipildujat, kuus 120 mm miinipildujat, kuus õhutõrjekahurit ZU 23, kuus 155 mm haubitsat, kaks tankitõrje raketisüsteemi MAPATS ja neli tankitõrje raketisüsteemi MILAN 2. Osalejaid on ühtekokku üle tuhande. Ülelennu teevad kaks NATO hävitajat F16 ja kolm Eesti õhuväe kopterit Robinson.

Pärnu paraadil saab esimest korda taasiseseisvumisajal näha enne Teist maailmasõda Eestis kehtinud valvelsammu, mis tähendab, et kaitseväelased ei hakka valvelsammul marssimisel jalgu enam jäigalt ette sirutama, vaid marsivad ka valvelsammul sarnaselt tavalise taktsammuga. Kindralmajor Ants Laaneotsa ettepanekul kaotas vabariigi valitsus valvelsammul marssimisel niinimetatud Preisi-Vene sammu eelmisel nädalal.

Seoses aastapäeva paraadiga suletakse Pärnu kesklinnas liiklus reedel, 22. veebruaril kell 19, kui algavad ettevalmistused peaprooviks. Sellest ajast on liikluseks suletud Vingi, Vanapargi, Kuninga, Nikolai, Ringi ja Sadama tänavaga piiratud ala.

Kesklinna sild jääb avatuks ühissõidukitele, mis sõidavad marsruudil vana sild, Lai tänav, Ringi tänav ja Pikk tänav. Liikluspiirangute puhul on Laial tänaval ajutine bussipeatus. Kaitseväe paraadi proov algab kell 21 ja vältab vähemalt kolm tundi.

Liiklemine jääb kesklinnas piiratuks 23. veebruaril kuni kella 15ni. Kui reede õhtul sõidavad bussid veel üle silla, siis paraadipäeval kell 6 suletakse seegi täies ulatuses.