Maria Suti aasta teoks on kaalukas panus seni puuduva kohtupraktika loomisse keerulises väärtpaberiringluse valdkonnas, teatas riigiprokuratuur.

Riigi peaprokuröri Norman Aasa sõnul on Maria Sutt prokurör, kes on Eestis teerajana juhtinud keeruliste finantskuritegude uurimist.

„Sellistes juhtumites nõuab tõe väljaselgitamine, vajalike tõendite kogumine ning kohtus oma seisukohtade kaitsmine prokurörilt häid teadmisi, meelekindlust ja suurt töövõimet. Minu hinnangul on need omadused Marija Sutil olemas ning seetõttu on just tema kolleegide poolt valitud aasta prokuröriks.“

Maria Sutt töötab prokuratuuris erinevatel ametikohtadel alates 2000. aastast. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteaduskonna ja töö kõrvalt saavutanud magistrikraadi Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonnas.


Lisaks tunnustas riigi peaprokurör ka teisi parimad prokuröre. Nendeks on Lõuna ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Küllike Taits ja ringkonnaprokurör Ülle Hõrak, Lääne ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Anne Sillaots, Viru ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Sofja Hristoforova ning Põhja ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Natalia Lebed ja prokuröri abi Annika Vanatoa ning riigiprokuratuuri riigiprokurör Steven-Hristo Evestus.

Prokuratuuri aasta ametniku tiitli pälvis Lõuna piirkondliku talituse vanemreferent Mare Ilves, kes on mahakandmiseks ja hävitamiseks ette valmistanud Lõuna ringkonnaprokuratuuri I osakonna ja selle eelkäija Jõgeva prokuratuuri tegevuse käigus loodud ja saadud arhivaalid.

Tublimate ametnikena tunnustati riigiprokuratuuri haldusosakonna nõunikke Marianne Tiigimaad ja Timo-Taavi Paemurrut, Viru piirkondliku talituse vanemreferenti Anu Pajot, Lääne piirkondliku talituse autojuhti Tiit Saart ning Põhja piirkondliku talituse referente Erika Vaikmat ja Loa Järvelit.