"Kellel oli vajadust, sai ka ministeeriumilt lisaraha. Samas on selge, et peame vaatame ka laiemalt temaatikat, mistõttu on koostöös päästeametiga käimas projekt, mille raames töötatakse muuhulgas välja haiglate ja hooldekodude eripärade ja riskihindamise põhimõtted. Samuti analüüsitakse haiglate ja hooldekodude ehitusnõudeid, haiglate ja hooldekodude personalile ja klientidele töötatakse välja koolitusmaterjalid ja praktilise väljaõppe juhendmaterjalid," vahendas Delfile sotsiaalminister Hanno Pevkuri nõunik Gerli Nurms.

"Lisaks koostatakse tuleohutusalaste prioriteetide rakendamiseks riskianalüüs, mille tulemusena selgub evakuatsioonide vahendite soetamise vajadus. Projekt lõppeb 2013.aasta II kvartalis. Projekti tulemusena peaks eelkõige saama kohandatud ehitusnõudeid vastavalt haiglate ja hooldekodude eripäradele ning tõstetud asutuste endi teadlikkust, oskuseid ja huvi tuleohutuse tagamiseks," märkis ta.

Ministri nõunik lisas, et koostöös SEB heategevusfondiga toimuvad päästeameti tuleohutuse koolitused kõigile asenduskoduteenusel viibivatele lastele jaanuaris-veebruaris 2012.

"Kui rääkida veel konkreetselt Haapsalust, siis oleme sotsiaalkindlustusametiga kokku leppinud, et traagilise sündmusega seotud pered helistatakse üle ja pakutakse uuesti psühholoogilist nõustamist, et ka need, kes enne ei olnud valmis abi vastu võtma, saaksid soovi korral nõustamist," ütles Nurms.