Preemia andis neile üle sihtasutuse juhatuse esimees, ettevõtja Toomas Luman, kelle taskust ka preemiaraha tuleb, teatas kaitsejõudude peastaabi pressiesindaja.

Lisaks anti kümne tuhande kroonised ergutuspreemiad neljale ohvitserile ja kolmele allohvitserile. Ergutuspreemia said ohvitseridest major Toomas Susi, kapten Toomas Tõniste, kapten Taivo Rõkk ja nooremleitnant Mirko Volmer. Allohvitseri ergutuspreemia said vanemveebel Tanel Aldošin, veebel Jevgeni Kuznetsov ja nooremveebel Maido Lepik.

"Tänan ülemaid, kes mind sellele kõrgele kõrgele tiitlile esitasid ja tänan alluvaid, kes kohusetundlikult ja ennastsalgavalt selle tiitli välja teenisid," ütles eilsel vastuvõtul major Eero Kinnunen.

Major Kinnunen on osalenud välismissioonidel Bosnia-Hertsegoviinas, Iraagis ja Afganistanis. Teiste autasude hulgas on ta pälvinud ka esimese eestlasena teenistuse eest NATO operatsioonil Afganistanis NATO eriteenete medali. Alates 2008. aasta juunist on major Kinnunen teenistuses Maaväe staabi jalaväeinspektori ametikohal.

Vanemveebel Rebane on osalenud välismissioonidel Liibanonis, Bosnia-Hertsegoviinas, Kosovos, Iraagis ja Afganistanis. Alates 2008. aasta juunist on vanemveebel Rebane teenistuses Scoutspataljoni pataljoniveebli ametikohal.

Kaitseväe 90. aastapäevale pühendatud vastuvõtul üle antud preemiat väljastatakse teistkordselt ja on seni suurim eraalgatuslik tunnustus kaitseväelastele. Vastavalt statuudile valitakse igal aastal üks ohvitser ja allohvitser, kes saavad Aasta ohvitseri ja Aasta allohvitseri tiitli koos sellega kaasneva rahalise ergutusega.

Statuudi kohaselt võib iga kaitseväelane teha ettepanekuid oma kolleegide, ülemate, alluvate hea teenistuse tunnustamiseks. Preemia kätte andmine toimub pidulikult kaitseväe aastapäevale pühendatud ürituste raames.

Riigikaitse Edendamise Sihtasutus on asutatud Eesti vabariigi ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoja poolt 2004. aasta juunis. Sihtasutuse eesmärk on Eesti kaitseväe ja Kaitseliidu infotehnoloogilise varustatuse ja väljaõppe parandamise toetamine ning Eesti kaitseväe ja Kaitseliidu isikkoosseisu üldharidusliku ning infotehnoloogilise haridustaseme tõstmisele kaasaaitamine.