Aare Lepiksaar on noorsootöö valdkonnas tegutsenud juba 2004. aastast saadik.

Aastatel 2004-2008 töötas ta Keila Noortekeskuses noorsootöötajana, seejärel oli ta hinnatud kasvataja SOS lasteküla noortele ning alates 2012. aasta sügisest on ta Keila Noortekeskuse erinoorsootöö spetsialist.

Lisaks enim silmapaistnud noorsootöötaja tiitlile tunnustati kolmapäevasel tänuüritusel ka, aasta enim silmapaistnud koolitajat noorsootöö valdkonnas, aasta tegu ja aasta koostööd.

Aasta enim silmapaistnud koolitaja noorsootöö valdkonnas 2013 Harjumaal on MTÜ IDLabor juht Uku Talmar.

Aasta Tegu 2013 Harjumaal on Teadmiskeskus Collegium Eruditions ellukutsumine Viimsi Koolis ja selle eestvedamine Peeter Sipelgase poolt.

Aasta Koostöö 2013 Harjumaal on Saue ja Keila linnavalitsuse ning Saku, Rae, Kernu, Nissi, Kose ja Keila vallavalitsuse koostöö noorsootöö valdkonnas, mille algatajaks Saue noortekogu, IV noorsootöötajate kutsevõistluse korraldamine ja läbiviimine.

Komisjoni poolt välja valitud laureaadid esitatakse Haridus- ja Teadusministeeriumile ning Eesti noorsootöö keskusele vabariiklikul tasandil tunnustamiseks.

Aasta enim silmapaistnud noorsootöötaja nominente esitati komisjonile kokku üheksa.

Noorsootöö valdkonna tegijate tunnustamise eesmärk on esile tõsta noorsootöösse panustanud ning valdkonda edendanud inimesi ja organisatsioone ning silmapaistvamaid ja olulisemaid algatusi, millel on oluline mõju kohalikul, maakondlikul või üleriigilisel tasandil.