Aasta Liberaali tiitel antakse inimesele, kes on välja paistnud vaba mõtte, ausa kriitika ja populismi vastasuse eest.

Madis Habakuk on sündinud 1938. aastal Avinurmes ning on täna enim tuntud kui majandusteadlane.

Habakuk on töötanud AS-is Norma osakonnajuhatajana, TPI tööstuse planeerimise ja juhtimise kateedris assistendina, aspirandina, vanemõpetajana, doktorandina ja dotsendina.

1978.–1988. aastail oli ta Eesti majandusjuhtide instituudis rahvamajanduse juhtimise kateedri juhataja ning 1981–1985 ühtlasi ÜRO juures asuva Rahvusvahelise tööorganisatsiooni (ILO, International Labour Organization) ekspert Šveitsis, Etioopias, Kuubal, Ungaris, Venemaal ja Tšehhoslovakkias.

1988. aastal asutas ta koos professor Marshall Fitzgeraldi (USA) ja Kanadas elava Ilmar Martensiga Eestis esimese äriharidust pakkuva erakõrgkooli – Eesti Kõrgema Kommertskooli (alates aastast 2002 Estonian Business School, EBS).

Aastast 2000 on ta AS-i EBS Group juhatuse esimees. Alates 1992. aastast on ta San Fransisco Graduate School of Psychology audoktor, aastast 1998 Who's Who of Professionals auliige. Ta on uurinud juhtimisteaduse probleeme ja mõõtnud esimesena juhtimisalast lojaalsust kvantitatiivselt.

Täna tähistab Reformierakond enda 20. sünnipäeva. Eesti Reformierakond asutati 13. novembril 1994, mil Eesti Panga tollase presidendi Siim Kallase ümber koondunud uue partei algatusrühm liitus liberaaldemokraatliku parteiga ning asutati Reformierakond.