Tallinna vanalinnas on Kuninga, Vana turg ja Viru tänavate sõidu- ja kõnnitee ühte tasapinda viimine ja sademevete kanalisatsiooni rekonstrueerimistööd peagi valmis. Ehitustööd lõpetatakse 21. oktoobril.

Sel nädalal istutatakse purskkaevu kõrvale pärnad, paigaldatakse linnamööbel, tehakse veerennide ja sillutiskivide parandustöid, pestakse tänavad ning kaistakse kõnniteede graniitplaadid graffiti vastase kaitsega.

Tallinna linn alustas eelmise aasta septembri lõpus laiaulatuslikku sõidutee ja kõnniteede rekonstrueerimise projekti vanalinnas. Viru tänav, Kuninga tänav ja Vana turg tänav tehti jalakäijate liikumise alaks, sõidutee ja kõnnitee viidi ühele tasandile ning osa tänavast suleti autoliiklusele.

Tööde käigus rekonstrueeriti tänava alla jäävad kommunikatsioonid ning parendati nii sademevee ärajuhtimise lahendust kui olemasolevat tänavavalgustust.

Rekonstrueerimistööd andsid võimaluse markeerida tänavakattes 19. saj teisel poolel lammutatud Viru värava väravatornide ning linnamüüri kontuurid. Viru värava tornide juurde paigaldati tornide ajalugu kajastav infotahvel koos vanalinna keskkonda sobiva väravatornide valgustuse toite lahendusega.

Novembri lõpus aga alustatakse sademevee kanalisatsiooni rajamise ja veetrassi rekonstrueerimistöödega Müürivahe tänava lõigul Viru tn - Katariina käik.

Tööde lepinguline maksumus on 117 360 eurot, soodsate ilmastikutingimuste olemasolul on planeeritud tööd lõpetada veel IV kvartalis.