Juku akadeemia populariseerib teadust algkooliõpilaste ja lasteaialaste seas. Konguta kool on aastaid organiseerinud õpilaste teaduskonverentse, eelmisel aastal korraldati kooliolümpiamängud "Teadlaste olümpiamängud Kongutas", kus olid omavahel lõimitud erinevad õppeained ja kehaline kasvatus. Juku akadeemia toetab õppimisvõimaluste mitmekesistamist, õppekava ja igapäevaelu ühendamist ning IT alaste õpioskuste kujunemist.

Galal kuulutati välja kokku 14 laureaati.
Aasta haridusteoks tituleeriti Konguta Kooli projekt Juku akadeemia.
Aasta lasteaiaõpetajaks nimetati Tartu lasteaed Helika õpetaja Tiina Mitt.
Aasta klassijuhataja on Tallinna Õismäe gümnaasiumi õpetaja Aina Porman.
Aasta klassiõpetajaks tituleeriti Tallinna reaalkooli õpetaja Aili Hõbejärv.
Aasta põhikooliõpetaja on Tartu Hiie kooli õpetaja Aune Tammi.
Aasta gümnaasiumiõpetaja on Jõgevamaa gümnaasiumi õpetaja Neeme Katt, kes töötas kandidatuuri esitamise ajal veel Jõgeva ühisgümnaasiumis.
Aasta kutsekooli õpetaja on Reti Randoja-Muts Räpina aianduskoolist.
Aasta õppeasutuse juht on Pärnumaa kutsehariduskeskuse direktor Riina Müürsepp.
Aasta üldhariduse sõbraks nimetati Vaata Maailma Sihtasutus projektiga Nutilabor.
Aasta kutsehariduse sõbraks nimetati AS Suwem, mille juht on Kaido Mäesalu.
Aasta juhendajaks nimetati Uno Mäeorg Tartu ülikoolist.
Aasta õppuriteks, kes on Eestit edukalt rahvusvahelistel õpilasvõistlustel edukalt esindanud, kuulutati Eva-Maria Tõnson, Janno Veeorg ja Sten Raide.

Tartu Veeriku kooli lõpetanud ja Hugo Treffneri gümnaasiumi 10. klassis õpinguid jätkav Eva-Maria Tõnson võitis Iraanis toimunud loodusteaduste olümpiaadil pronksmedali ja Luksemburgis Euroopa Liidu loodusteaduste olümpiaadil võistkondliku kuldmedali. Tallinna reaalkooli lõpetanud ja Tartu ülikoolis õpinguid jätkav Janno Veeorg võitis Austraalias informaatika olümpiaadil pronksmedali ja Kolumbias matemaatika olümpiaadil pronksmedali. Valga gümnaasiumi õpilane Sten Raide võitis rahvusvahelisel leiutajate olümpiaadil Gruusias kuldmedali.