Sri Lanka pealinna Colombo lähedal asuvas Piliyandalas on enam kui 500 peret leidnud peavarju templi õuel. Piliyandala SOS Lasteküla teeb tihedat koostööd kohalike võimudega ning annab nendele peredele toitu ja arstiabi, teatas ühing Delfile.

Batticaloa SOS Sotsiaalkeskus Sri Lankal muudeti hädaabilaagriks koduta jäänutele, pakkudes neile eluks esmavajalikku — toitu, joogivett, arstiabi ja peavarju.

Lõuna Indias töötavad SOS lastekülad 16 laagri rajamise kallal Nagappattinamis, Kanyakumaris ja Velankanis, mis asuvad peamiselt templite õuedel ja kogukonna keskustes. Seal aidatakse tuhandeid lapsi, kes kaotasid katastroofis oma pere.

Pondicherry provintsis said kõige rängemalt kannatada kalamehed ja nende perekonnad. SOS lastekülad pakuvad seal elavatele inimesetele hädaabi ja jaotavad laiali toitu ning riideid. Raskelt traumeeritud lapsi kaasatakse mitmetesse tegevustesse, et aidata neil läbielatuga toime tulla.

Annetusi võetakse vastu jätkuvalt, esimene toetussumma saadetakse Eestist teele jaanuari teisel nädalal.

Arve nr on 221001178590, saaja nimi: SOS Lasteküla Eesti Ühing ja makse selgitus: Aasia looduskatastroofi lapsed.

SOS Kinderdorf International on ülemaailmne heategevuslik lastehoolekande organisatsioon, kuhu kuulub 442 lasteküla 131 riigis.

SOS Lasteküla Eesti Ühingu alla kuulub Keila SOS lasteküla, Keila ja Tallinna SOS noortekodud ning Keila H. Gmeineri SOS kool.