“Samavõrd nagu see kuritegu oli negatiivne Eesti jaoks nii siseriiklikus kui ka rahvusvahelises plaanis, oli samas mõõtmes positiivne selle kuriteo avastamiseks ja selle üle õigusemõistmiseks läbiviidud kriminaalmenetlus,” märkis Aas, kirjutab
.

Aasa sõnul võib siseriiklikult samas kaalukategoorias Simmi juhtumiga välja tuua ka endise prefekti Aivar Otsalti ja tema alluvatega seotud kuritegude uurimise ja süüdimõistva kohtulahendi.
   
Riigi peaprokurör märkis, et igas ringkonnas on ette näidata varasemast paremaid saavutusi teatud valdkondades. “Võtame kas või uudise sellest, kuidas Eesti esimene insaider-tehingus süüdistatu süüdi mõisteti,” tõdes Aas.

“Väljaspool konkreetseid kriminaalasju jääb meelde ka Euroopa Liidu liikmesriikide peaprokuröride konverentsi Eurojustice toimumine Tallinnas eelmise aasta septembris, mille rahvusvaheline tagasiside on olnud äärmiselt positiivne. Eesti prokuratuur ei ole veel kunagi varem võõrustanud nii kõrgetasemelist konverentsi,” ütles Aas.

Harju maakohus mõistis Herman Simmi süüdi riigireetmises ja asutusesisese teabe edastamises Vene välisluureteenistusele ning saatis ta 12 aastaks ja kuueks kuuks vangi.