“Kaitseministeeriumi viimase aja tegevus samba rajamisel jääb arusaamatuks. Juba neli päeva pole toimunud ehitusplatsil mingit tegevust, pole näha ka vundamenti, mille valmimisest on räägitud. Enamgi veel — ehitusplats näeb välja nagu nõukogudeaegne löökehitus — puuduvad piirded, vedelevad ohtu kujutavad materjalid ja kaablid, ehitusplatsile on kõigile vaba sissepääs, puuduvad nõutavad infotahvlid ehituse kohta jne,” tõdes Aas Raepressi teatel.

Täna kavatseb abilinnapea Taavi Aas külastada ehitusplatsi ka koos munitsipaalpolitseiga, kelle ülesandeks on järelevalve teostamine ehitustel valitsevate nõuete täitmise üle.

“Arusaamatuks jääb, keda tahab kaitseministeerium kohtusse anda, kui ehitusluba andva linnakujunduskomisjoni, siis on kaasusega haaratud ka Eesti Arhitektide Liit ja meie juhtivad arhitektid, kes on olnud linnaga ühte meelt, mitte väljastada ehitusluba kui puudub projekt,” lausus Aas.

Tänaseks on teise etapi ehitusloa saamiseks linnavalitsusele parandustega muudatused projekteerija poolt esitatud ja järgmisel töökohtumisel on võimalik ehitusloa väljastamine. Samba enda projekti pole siiski tänaseni esitatud, mistõttu kolmanda etapi ehitusloa andmine ei ole võimalik.

“Eeldame siiski, et Kaitseministeerium jätkab linnaga sõlmitud koostöökokkuleppe täitmist, mis näeb ette võidusamba ja Vabaduse väljaku valmimisele kaasaaitamise mitte pika kohtuteega ähvardamist,” märkis Aas.