„Kui Jürgen Ligi Delfi uudisloos ennustab, et Tallinna võlakoormus ületab sel aastal 60 protsendi piiri, siis tekib minul küsimus, kas rahandusminister teab järsku valitsuse uutest plaanidest või seadusemuudatustest, mis sellise olukorra võiks tekitada? Või kavatsetakse koguni järjekordselt vähendada omavalitsuste tulubaasi,“ küsib Taavi Aas Raepressi vahendusel.

„Mis puutub reitingutasemetesse, siis erinevad agentuurid on tänaseks vähendanud riigi reitingut alates 2008. aasta oktoobrist kuni kahe astme võrra. Linna reitinguaste püsib aga sama alates aastast 2003. Reitinguagentuur Moodys on oma aruandes mitmeid kordi märkinud, et linna finantsperspektiivide üheks suurimaks ohuks on liigne sõltumine valitsuse otsustest. Käesoleva aasta lisaeelarve vastuvõtmisega tõestas riik, et reitinguagentuuril on õigus,“ ütles Aas.

„Veel tahaks rahandusministrile öelda, et olemas on ikka ainult üks Eesti. Kutsun valitsust üles nägema Eestit tervikuna. Eesti suurima omavalitsusena peab Tallinn kandma ka suurimat vastutust kogu elanikkonna, sealhulgas ka nende eest, kellest valitsus ei hooli. Näitena võib tuua, et Tallinn maksab abipaketi raames toimetulekuraskustes perede lastele koolitoetust 500 krooni kuus,“ ütles Aas.

„Rahandusminister Jürgen Ligi käitub sarnaselt ühe tegelasega tuntud raamatust "Vahva sõduri Švejki juhtumised maailmasõja päevil". Nimelt väidab seal ühes asutuses kinnipeetu, et selle maakera sees, kus meie elame, on teine maakera, kusjuures sisemine on suurem kui välimine ja nii väidab ka meie rahandusminister, et väljaspool Tallinna linna on teine Eesti, mis on vaesem, aga ometi on tema reiting kaks pügalat kõrgem,“ ütles Aas.