Üheks põhjuseks, miks Juhan Aare erakonna peasekretäriks valiti, oli soov, et peasekretäri kohustuste hulka hakkab kuuluma ka avalikkuse ja pressiga suhtlemine, ütles erakonna esimees Ülo Nugis BNS-ile.

Erakonna juhatus otsustas kolmapäeval veel, et erakonna majandusküsimustega hakkab tegelema algselt peasekretäri kohale kandideerinud juhatuse liige Viljar Veskiväli.

Raamatupidamine ja suhete korraldamine hakkab erakonnasiseselt olema erakonna aseesimeheks valitud Tiina Miti ülesandeks.

Ülo Nugise sõnul leidis Erakonna Uus Eesti juhatus veel, et partei peab oma peamisteks koostööpartneriteks opositsioonierakondi Rahvaliitu ja Keskerakonda. “Samas ei välista me koostööd näiteks Mõõdukate ja üleüldse teiste erakondadega,” ütles Nugis.

Erakond Uus Eesti registreeritakse Arengupartei põhjal, kuigi arenguparteilasi on nimekirja kantud 1760 liikmest juba vähem kui pool.

Ülo Nugis kuulub riigikogus Koonderakonna fraktsiooni ning ta on väliskomisjoni aseesimees.

Möödunud aasta sügisel Sinise Erakonna ja Arengupartei ühinemisel tekkinud EDP lõhenes mõni kuu hiljem, kui sellest astusid välja arenguparteilased ja Koonderakonnast lahkunud Nugis koos oma mõttekaaslastega. Peale nende lahkus ka osa Sinise Erakonna liikmetest.