Esmalt tuleb mobiiltelefonile 236-ga algavalt numbrilt kõne, mis kohe katkeb. Kui numbrile tagasi helistada, ütleb automaatvastaja eesti keeles „Aitäh, et tagasi helistate…”. Palutakse võtta paber ja pliiats ning kirjutada üles pin-kood pääsemaks veebilehele www.daisyworld.com. Sellele järgneb tõesti inglise keeles loetud kood. Lisaks selgitatakse kõne lõpus: “Käesoleva kõne eest maksate teie.”

EPL Online andmetel läheb üks kõne maksma 60 krooni.

EMT pressiesindaja Kaja Pino ütles Delfile, et kõne täpset hinda EMT veel ei tea, kuid tundub, et tegu on kõneminutipõhise hinnaga.

Aadress www.daisyworld.com, millele automaatvastaja juhatab, ei vii aga kuhugi, kinntab Delfi juhatuse esimees Ville Jehe, kes samuti telefonipettuse ohvriks langes. Jehele helistati numbrilt +236 755004, veel on teada, et üks petukõne laekus numbrilt +236 745065.

EMT avalike suhete juht Kaja Pino kinnitusel neile hakkasid teated taolistest kõnedest laekuma teisipäeval. Kood +236 viitab, et kõned tulevad Kesk-Aafrika Vabariigist ning Pino sõnul on EMT oma võrgust selle suunakoodiga numbrid praeguseks blokeerinud. Seega Kesk-Aafrika Vabariiki EMT kliendid hetkel helistada ei saa.

Pino sõnul peaksid Aafrika numbrile tagasi helistanud ning petta saanud inimesed tegema EMT-le avalduse. Praegu ei ole Pino sõnul veel otsustatud, kas EMT arvestab väljapetetud summad klientide arvelt maha või mitte.

Elisa pressiesindaja Regina Salumi sõnul Elisale ühtegi kaebust seni laekunud ei ole. Delfi andmetel saadi petukõnesid Elisa numbritele veel kolmapäeva lõuna paiku.

TELE2 pressiesindaja sõnul temale teadaolevalt ei ole selliseid kõnesid TELE2 võrgus tehtud, kuid asja uuritakse.