Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Aadu Must ütles Delfile, et eile ütles Edgar Savisaar, et loodab reedeks kodus Hundisilmal olla. "Tervis on tal iga päevaga parem. Trenni teeb ta visalt, seda ma nägin. Vaim on tugev ja terane, aga eks füüsiline taastumine võtab aega pärast nii rasket haigust."

Uurides, kas ja millal kavatseb Edgar Savisaar naasta riigikokku, vastas Must, et eks kõik käib üks samm korraga. "Ta ise otsib ammu tööd, aga arstid ütlevad, et ärgu kohe uuesti patsiendiks pürgigu, kui ägedalt tööle hakkab. Vaim on vapper ja mõistus terane, see on põhiline. Huumorimeel on ka alles ja kui kauneid daame näeb, siis silm särab," kirjeldas Must Edgar Savisaare tervist.

Delfi fotograaf tabas täna pärastlõunal Tallinnas hetke, kus ratastoolis Edgar Savisaar pääses viimaks Magdaleena haiglast välja ning ta viiakse koju Hundisilmale.

19. märtsil viidi Savisaar Tartu ülikooli kliinikumi intensiivraviosakonda. 23. märtsil tehti talle operatsioon, mille käigus amputeeriti tema parem jalg ülaltpoolt põlve.

Arstide sõnul leiti Savisaare organismist streptokokk, mis oli kahjustanud kudesid sedavõrd, et amputatsioon oli vältimatu.

Keskerakonna esimees kogus 2015. aasta riigikogu valimistel 25 057 häält, mistõttu sai ta rahvalt tugeva mandaadi. Paraku sattus Savisaar paar nädalat pärast valimisi ning enne riigikogu praeguse koosseisu ametisse astumist haiglasse, kus ta viibib tänase päevani.