Aadu Must on varasemalt meediale öelnud, et asub Tartu volikogu esimehe kohale.

Eesti Päevaleht kirjutas hiljuti, et järgmisel aasta veebruaris peaks algama kohtuprotsess, kus Urbo Vaarmanni süüdistatakse PRIA-lt hiigeltoetuse väljapetmises.

Milles täpsemalt Vaarmanni süüdistus seisneb? Eesti Päevaleht kirjutas 29. augustil, et kaks aastat tagasi otsustas Vaarmann taotleda PRIA-st raha, et teha korda Jõgevamaal asuv Torma mõisa vana moonakatemaja. Maja hoonestusõiguse omanik OÜ Puhkemaja saigi 283 000 eurot toetust. Prokuratuur süüdistab Vaarmanni ja ettevõtjat Oleg Kuzmini nüüd selles, et nad bluffisid projekti hinna üles ja pääsesid seeläbi ise omaosaluse maksmisest. Seejuures ulatus omaosaluse suurus 50%-ni. Vaarmann peab end kohtus kaitsma ka pistise andmise süüdistuses. Väidetavalt andis ta seda oma tuttavale PRIA ametnikule Ülle Märsile, kellel ta palus uurida, miks toetuse uue osa väljamaksmine venib, ja võimaluse korral seda kiirendada.

Vaarmann nimetas suvel Eesti Päevalehega vesteldes kriminaalasja poliitiliseks ja keeldus muudest kommentaaridest. Ehkki ta loobus vahepeal kohast Tartu volikogus, taastas ta oma volitused tänavu suvel. Kohalikel valimistel Vaarmann ei kandideerinud.

Nüüd on Vaarmann neljas riigikogu liige, kellel võimudega tegemist. Juba aastaid käib maadevahetuse süüasjas kohtute vahet Keskerakona fraktsiooni liige Ester Tuiksoo. Tema erakonnakaaslased Priit Toobal ja Lauri Laasi on saanud kahtlustuse Ivor Onksioni eraviisilisele jälitustegevusele kihutamises, mis seisnes selles, et Onksion pidi koguma andmeid Hannes Rummi ja temaga kirjavahetust pidanud inimeste sõnumite sisu kohta.

Aadu Must oli riigikogus kultuurikomisjoni liige ja julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni liige.