„Tänu ja tunnustus saavutatu eest kuulub kõigile ligi 2800 seltsi liikmele, mees- ja poistekooride lauljale, dirigendile ning ka nende perekondadele ja toetajatele,“ sõnas MTÜ Eesti Meestelaulu Seltsi juhatuse esimees Arvi Karotam auhinda vastu võttes.

„Meie tegevuse eesmärgiks on Eesti mehe kasvatamine, kes oma käitumise ja õigete väärtushinnangutega on eeskujuks kogu rahvale, hoiab ja kaitseb oma kodu ning pereväärtusi. Selts on oma 25 tegevusaasta jooksul algatanud mitmeid traditsioone ja tegevusi, et meestelaul ning isamaalised aated püsima jääks. Teeb siirast rõõmu, et seltsi tegevus on nüüd sellisel moel tunnustamist leidnud.“

„Nõukogu otsus valida võitjaks Eesti Meestelaulu Selts on kindlasti oluline tunnustus seltsi tööle ja tegevusele, kuid viitab ka valdkonnale, millest Eestis liiga vähe ja pealiskaudselt räägitakse – see on meeste ühistegevus, sotsiaalne kaasatus ja kultuurne vaba aja veetmine,” ütles Aadu Luukase SA nõukogu esimees Indrek Luukas.

Ülejäänud viit nominenti tunnustati 6400-eurose preemiaga. Selle said EELK piiskop Einar Soone, Eesti looduse populariseerija Fred Jüssi, heategevusfond SA Dharma, SOS Lasteküla emad Leili Uutsalu, Mare Kangur, Merle Poom, Sirje Kurik, Tiia Kikkas ning erivajadustega inimeste õiguste eest võitleja Tiina Kangro.

Aadu Luukase Missioonipreemiat antakse välja 2007. aastast. Esimese Missioonipreemia pälvis Tallinna Lastehaigla Toetusfond, 2008. aastal valiti Missioonipreemia laureaadiks ajaloolane, Eesti Kunstiakadeemia professor David Vseviov. 2009. aastal pälvisid Missioonipreemia Vanalinna Hariduskolleegiumi asutaja ja juht Kersti Nigesen ning Sihtasutus Metsaülikool. Missioonipreemia 2010 laureaatideks olid Liikumispuudega Laste Toetusfond ja Eesti Võrkpalli Liit. 2011 aastal pälvisid Missioonipreemia Tartu Ülikooli professor Marju Lauristin ning mõtleja, ühiskonnategelane ja vaimulik Toomas Paul. 2012. aastal sai Missioonipreemia Narva Kolledži direktor Katri Raik.