2015. aasta kütteperioodi lõpus moodustas kortermajade küttevõlg 128 000 eurot ning soojussõlmede plommimine ootas ees 85 maja, kirjutab Põhjarannik.

“Meie aastatepikkune praktika on näidanud, et korteriühistud likvideerivad küttehooaja lõpuks tekkinud võlgnevused suve jooksul,” märkis VKG suhtekorraldusjuht Irina Bojenko ning lisas, et VKG Soojuse konsultandid võtavad korteriühistute esindajatega ühendust, et igaühe olukorda individuaalselt arutada.

Möödunud aastal ei suutnud mitmed majad suve jooksul oma võlgu likvideerida ning jäid seetõttu kütteta. Neist üks − Vahtra 23 − on selle tagajärjel nüüdseks tondilossiks muutunud, kuna inimesed, kellel endal küttevõlad puudusid, olid sunnitud naabrite võlgade tõttu oma elamiskõlbmatuks muutunud korterid maha jätma.

Kohtla-Järve korteriühistute juhtide assotsiatsioon lööb häirekella: samasugusesse olukorda nagu Vahtra tänava 23. maja võib sattuda iga elamu, kus osa elanikke mingil põhjusel soojusenergia eest ei maksa ja oma väärtuse kaotanud korterid maha jätavad, ülejäänud majaelanikest aga kollektiivse vastutuse pantvangid saavad.