Toetusrühm seisab riigi suurema toetuse eest lapsi kasvatavatele peredele ja asutati tuginedes MTÜ Noor Eesti ettepanekutele laiendada valimisõigust ka alla 18-aastastele inimestele.

Rühma asejuhiks valitud Liisa Pakosta sõnul tuleb loogilise lõpuni viia põhiseaduse mõte, mille kohaselt on Eesti vabariigi kodanikeks kõik lapsed, kelle vanemad või üks vanem on Eesti kodanik. Kuna kodanikuks olemise põhiline tunnus on valimisõigus, siis peaks see õigus laienema ka noorematele kui 18-aastastele inimestele.

"Täisealiseks saamiseni teostaks lapse õigust valida üks tema vanematest või seaduslik esindaja, kes laseks valimispäeval valimissedeli urni nii iseenda kui ka iga oma alaealise lapse eest. Kui peres on üks laps, siis kokku kaks sedelit, kui peres on kaks last, siis kokku kolm sedelit, ja nii edasi," ütles Pakosta, kes on ise ka üks MTÜ Noor Eesti asutajaliikmetest. Tema hinnangul tagaks selline laste kodanikuõigustega arvestamine, et alaealiste laste vanemad saaks poliitilises elus enam kaalu.

Üleskutsega kõikide riigikogu liikmete poole pöördunud ühenduse Noor Eesti arvates tooks kavandatav muudatus kaasa meie poliitilise elu keskendumise noore pere probleemide lahendamisele. See õhutaks erakondi ning seadusandjaid keskenduma praegu olemaolevate laste elu paremale korraldamisele ning pikemas perspektiivis suurendaks inimeste soovi saada veel lapsi. Pakosta ütles Delfile, et laste õiguste toetusrühmaga ühinenud 44 riigikogulase seas on kõigi fraktsioonide liikmeid.

Ühenduse Noor Eesti pöördumisele kirjutasid alla ajakirjanikud Andrei Hvostov, Tuuli Roosma ja Marti Aavik, riigikogu liige Liisa Pakosta, režissöör Arbo Tammiksaar, Tallinna börsi juhatuse liige Kaidi Ruusalepp, kaitseministri nõunik Riina Vändre, Maalehte ja Eesti Ekspressi välja andva AS-i Eesti Ajalehed juhatuse esimees Kadi Lambot, finantsanalüütik Ilmar Tamm ning vandeadvokaat Rait Kaarma.