Oliver Kruuda kutsus kokku pressikonverentsi, et teatamaks, et Tallinnas tegutsev tehas on plaanis sulgeda. Nüüd ähvardab sadakonda Tere töötajat vallandamine, sest tellimused viiakse üle Paidesse.

„Terele kuulub praegu neli tehast ja seda on kaugelt rohkem kui veerandi võrra vajadusest rohkem,” ütles ettevõtte juht Oliver Kruuda. Ka ei välista Kruuda Tere müümist venelastele.

Keerulises seisus on ka kodumaine rõivatootja PTA, mis avaldas juulis, et ettevõtte päevad on varsti loetud — praeguseks on ettevõttel ligi 60 võlanõudjat ja nõudeid üleval 2,79 miljonit eurot.

Suletud on ka enamik poe esinduskauplusi — kui kõrgajal oli PTA-l 22 kauplust, siis praegu on poed avatud ainult Viru keskuses, Tartu Lõunakeskuses ja Tallinna vabrikupoes. Viimane jääb esialgu lahti, Lõunakeskuse ja rõivafirma vahel läbirääkimised veel käivad.

Sel nädalal algas Harju maakohtus kohtuprotsess ärimees Andrus Suklese üle, keda süüdistatakse oma endise äripartneri Tullio Libliku palgamõrva tellimises, mis aga ebaõnnestus politsei sekkumise tõttu. Suklese kaitsja taotlusel kuulutati kohtuasi kinniseks. 


Palju rõõmu ja elevust tõi sel nädalal Eestisse mitteametlikule visiidile tulnud Tiibeti vaimne liider dalai-laama Tenzin Gyatso. 


Dalai-laama kohtus mitteametlikult ka president Toomas Hendrik Ilvesega. 

Dalai-laama avalikule loengule Vabaduse väljakul kogunes sadu inimesi. Kuna rahvas seisis, loobus ka dalai-laama talle varem valmis pandud istekohast ja pidas kõne püsti seistes. Vaata videost!

Kuigi Tiibeti vaimne liider dalai-laama pidas oma avaliku kõne otse linnavalitsuse akende all, käis Tallinna linnapea Edgar Savisaar sel ajal Tallinan Kütte uue kaugküttevõrgu avamisel. 


Edgar Savisaar ütles Delfile, et on dalai-laamaga kunagi ammu juba kohtunud ning tänane Tallinna Kütte üritus oli PR-firma poolt juba ammu planeeritud. Viimastel aastatel vigastustega tegelema pidanud Maret Ani andis sel nädal teada, et lõpetab profitennisisti karjääri. Vaata videost!


Keset töönädalat sõitsid kahepäevastele suvepäevadele ning koolituslaagrisse Tallinna munitsipaalpolitseinikud. Asjad laaditi laev Juku pardale ning sõit Aegna saarele võiski alata. 


Presidendikandidaadid Toomas Hendrik Ilves ja Indrek Tarand andsid eelmisel reedel Vikerraadio eetris esimese valimisdebati. Mõlemad kandidaadid olid enne eetrisseminekut vastastikku viisakad, tunda oli siiski omajagu ärevust. Vaata videost!

Sel nädal maeti Maardus kaitseministeerimis eelmise nädala neljapäeval rünnaku korraldanud Karen Drambjan.

Eesti 20. taasiseseisvumispäeva vastuvõtud ja pidustused algasid juba reedel, mil Kadrioru roosiaeda olid kutsutud kulutuuritegelased. Ka oli vastuvõtule kutustud presidendikandidaat Indrek Tarand.

Laupäeval, Eesti taasiseseisvumise sünnipäeval heisati lipp Toompeal juba varahommikul kell seitse. Trikolooridega olid kohale tulnud nii vanad kui noored.

Ning loomulikult kogunes Toompeal ka 20.augusti klubi. Koos tehti lossi ees ka grupipilt.

President Ilveset külastas Kadriorus Islandi president Ólafur Ragnar Grímsson. Hiljem mindi koos juba Lauluväljakul toimuvale Vabaduse Laulule.

“Liiga vähe rahvuslike laule? Liiga palju õllesummerit? Alternatiivmuusika pidu?” on Delfi lugejad kommentaariumis Vabaduse laulu kohta arvanud. Kindlasti oli ka neid, kellele kodu- ja välismaised esinejad meeldisid.