Praeguseks on juuni lõpus aset leidvale peole registreerunud 23.100 lauljat-mängijat ning 9500 rahvatantsijat-võimlejat ning rahvamuusikut.

Kõik eelproovid pole veel lõppenud ning Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse juhataja Ilmar Mossi sõnul jääb laulupeoliste lõplikuks arvuks umbes 19.000 ning tantsupeoliste omaks umbes 7300.

Mossi sõnul on valiku tegemiseks mitu põhjust, millest peamine on laululava ning Kalevi staadioni mahutavus. Samuti tuleb arvestada majanduslike võimalustega. Moss ütles BNS-ile, et samuti on konkurents hädavajalik taseme hoidmiseks ja tõstmiseks.

IX Noorte Laulu- ja Tantsupeol on esimest korda esindatud noorte meeskoorid ning laste puhkpilliansamblid. Traditsiooniliselt esinevad laulupeol noorte segakoorid, neidudekoorid, lastekoorid, poistekoorid, mudilaskoorid ja puhkpilliorkestrid.

Laulupeol osaleb ka neli külalispuhkpilliorkestrit, mis on kaasatud samal ajal toimuvale noorte puhkpilliorkestrite festivalile.

Tantsupeol on esindatud 1.-2., 3.-4., 5.-6. ja 7.-9. klasside ning noorte segarühmad, samuti neiduderühmad, võimlemisrühmad, õpetajate tantsurühmad ning rahvamuusikaansamblid. Tantsupeol osaleb ka külalisansambel Iirimaalt.

IX Noorte Laulu- ja Tantsupidu leiab aset 28.-30. juunini.