20. märtsi varahommikul lõi 20-aastane Freddy surmava noahoobi 28-aastase Martini reiearterisse. "Martinit ei pussitatud õues. Nad olid baaris, Martin oli leti ääres, nii joobes, et ei oleks saanud vastu hakata. Mingit kaklust ei olnud. Kui baaridaam midagi märkas, jooksis Martin juba ukse poole, vererida järel ja sealt edasi alla tänavale," seisab Delfile laekunud kirjelduses.

Baaridaam kutsus turvamehed

"Kui see juhtus, tegi baaridaam kassat, maja hakkas kinni minema. Üks moment, kui ta nägi, et kannatanu jooksis välja, kurtsus ta turvamehe," vahendas juhtunut baari omanik Anniky Sal-al-Saller. Teda ennast traagilisel hetkel ööklubis ei olnud, kuid ta saabus kohe, kui juhtunust teada sai.

"Turvamees helistas politseisse, me ootasime väga pikalt politseid," nentis Sal-al-Saller. "See oli väga kole vaatepilt, aga kui on reiearter, siis sealt tuleb meeletult verd. Et see kõik nii õnnetult läks..." sõnas omanik.

Uurides, miks nädalavahetustel toimuvate pidude ajaks kohapeale turvameest palgatud pole, oli vastus järgmine: "Aga meil ei ole seal üheksa aastat olnud turvamehi. Meil on paanikanupp, mille peale reageeritakse minuti jooksul," sõnas Sal-al-Saller.

Bucket baari omanik nentis, et konkreetse juhtumi puhul ei oleks olnud ka mitu turvatöötajat kohapeal midagi ära teha saanud. "Ma loodan, et selliseid asju ei tule rohkem kunagi ette. Ja turvamees ei oleks ka seal midagi teinud. Ei oleks seal mitu politseid majas ka midagi teinud. See käis nii imekähku, see oli sekundite mäng. Oleks kaklus olnud, oleks asi olnud teistmoodi. Aga seal ei olnud mitte midagi teha," kirjeldas Sal-al-Saller.

Kaklus toimus päev varem

Baari omanik kinnitas, et õhtu varem oli Freddy ja Martini vahel olnud arusaamatus. "Nad seisid leti ees, üks koksas kergelt teist ja kohe lahutati nad ära, viidi õue, rahustati maha ja öö läbi olid nad suured sõbrad, mängisid piljardit hommikuni, läksid koos minema. Kõik oli korras. Ja järgmisel ööl oli täpselt samamoodi. Nad olid mõlemad majas: üks istus ühes lauas, teine teises lauas – mingit probleemi ei olnud, aga siis..." kirjeldas Sal-al-Saller.

Möödunud nädala kohtusid Paide linnaametnikud politseiga ning arutasid juhtunu valguses, kui turvaline linn Paide on ning kuidas parandada koostööd meelelahutusasutuste töötajate, turvameeste ja politsei vahel.

Paide linnapea Siret Pihelgase sõnul selgus arutelust politseiga, et konkreetse juhtumi puhul oleks ehk halvima ära hoidnud see, kui Bucket ööklubi töötajad oleks reedel toimunud arveteklaarimisest andnud politseile teada. Seda aga ei tehtud. "Reedel oli kaklus juba hakanud inimeste vahel. Kui teoreetiliselt oleks kutsutud politsei välja, oleks see olukord seal ära lahendatud ja võib-olla ei oleks laupäeval seda asja juhtunud. See on koostöökoht, millega oleks politsei sõnul võib olla saanud kuriteo ära hoida," sõnas Pihelgas.

Täna said kurikuulsas Paide baaris kokku selle omanik, linnapea ja kohalik politseijuht, et arutada, mida teha turvalisuse parandamiseks nii selles baaris kui ka Paide teistes lõbustusasutustes.

"Selleks on kellaajaline baaride sulgemine õhtusel ajal ja turvakaamerate paigaldamine, lisavalgustuse ülespanek," loetles Paide politseijaoskonna juht Margus Toomsalu.

Samuti leiti, et kõik linna lõbustusasutused peavad tegema politseiga tihedamat koostööd.

Ööklubis on ka varem olnud turvalisuse tagamisega probleeme. 1. jaanuaril 2007 kell 12.44 sai politsei teate, et Ekvaatori nime kandvas ööklubis on läbitulistatud jalgadega noormees. Sama aasta 24. jaanuaril peatada meelelahutusasutses alkoholimüügi luba, kuni on likvideeritud probleemid turvalisuse ja avaliku korra tagamisega. Linnavalitsuse istungile kutsutud ööklubi esindajale anti nädalane tähtaeg turvaplaani esitamiseks, tehniliste meetmete paigaldamiseks ja mehitatud valve korraldamiseks.