Oli au! Esmaspäeval langetati allveelaev Lembitul lipp ning laev arvati maha laevastiku tegevkoosseisust. 1936. aastal valminud laev oli teeninud meie laevastikus enam kui 75 aastat.

Soomlaste võidujoovastas nädala alguses oli suur — nende hokikoondis tuli maailmameistriks! Delfi käis suurt hokipidu vaatamas Helsingi südalinnas.

Evelin Ilves pani koos Eesti Etendusasutuste Liitu kuuluva 17 teatriga õla alla uuele heategevusprojektile “Aitan lapsi!”, mille raames on võimalik annetada oma taara eest saadud raha puuduskannatavate lastele teatrisse minekuks. Pidulikul projekti tutvustamisüritusel oli Kadrioru roosiaeda toodud ka spetsiaalne taaraautomaat, kus näidati ette, kuidas lastele kultuurielamusteks annetamine käib. Sooja kallistuse pildil saab multifilmi ja raamatutegelane Lotte.

Ka avas Evelin Ilves traditsiooniliselt rulluisutamise hooaja. Kui varesematel aastatel on esileedi ka ise teinud tiiru uiskudel, siis nüüd jälgis ta noori ja andekaid sportlasi kõrvalt.

Sel nädalal toimus hulgaliselt õppuseid: päästeõppus EU CREMEX sulges teisipäeval suure osa Tartus, teisipäeval toimusid Tallinna lahel ka merepäästeõppused.


Tartus mängiti läbi keemiaõnnetuse stsenaarium.

Ka õppused Kevadtorm kulmineerusid sellel nädalal.

Rünnatavad varjumas

Delfi Forte militaartoimetuse ekipaaž veetis öö koos sõduritega ning sai omal nahal tunda, mida tähendab üks äkkrünnak. Vaata videost!

Vaata videost, kuidas nägi kevadtorm välja linnulennult!

Sepa käed? Üks Eesti kõige tugevam mees Andrus Murumets näitab oma käsi: nüüd on rammumehed, kes varem on vedanud lennukit ja rongi, ettevõtnud ka reisilaeva vedamise.

Ehitusvaht ajab vist pea valutama… Sel nädalal ehitasid noored mitmeid üleelusuurusi ehitusvahust skulptuure. Tea kas palav ilm või töisest päevast tulnud väsimus, aga ühel noorel skulptoril näib pea valutavat.

Sel nädalal saadeti viimsele teekonnale legendaarse ansambli Apelsin trummimängia Aleksander Vilipere. Matustel Tallinnas Rahumäe kalmistul olid kunagise kolleegiga jumalaga jätmas paljud bändi- ja mõttekaaslased. 

Presidendi hommikukohv IRL-i volikogul: Isamaa ja Res Publica Liidu volikogu otsustas laeupäeval toetada Toomas Hendrik Ilvese jätkamist presidendiametis.
Salajasel hääletusel toetas teada 50, vastu oli seitse IRLi volikogu
liiget.


Eestis avati ka USA salateenistuse uus peakontor. Millega keskus tegelema hakkab, vastab justiitsminister Ken-Martti Vaher!


Laupäeval avati Lasnamäe turg. Kuigi varasemas eelinfos oli öeldud, et turgu tuleb avama linnapea isiklikult, siis lindi lõikasid läbi siiski Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu ja Lasnamäe linnaosa vanema kohusetäitja Andrei Novikov. 


Maijooks tegi rekordi. SEB Maijooksul osales 12 000 naiste! Vaata fotogaleriid!


Allveelaev Lembitu kaldale toomise tööd kujunesid keerukaks; kui esilagu loodeti saada laev kaldale ööl vastu laupäeva, siis tegelikult läks aega laupäeva õhtuni, mil laev turvaliselt kuival maal õhkpatjadele jõudis. Vaata fotogaleriid toimingutest

Järjekordne KUMU ÖÖ tõi Kumu kunstimuuseumi pilgeni täis uut ja põnevat muusikat. Vaata fotogaleriid!