Järgmise aasta linnaeelarve kogumahuks on kavandatud 474 miljonit eurot, mis on 0,9 protsendi võrra suurem kui tänavuse linnaeelarve kogumaht. Investeerimistegevuseks kulub eelarve eelnõu kohaselt kokku 95,5 miljonit eurot - 19,8 protsenti enam kui käesoleval aastal.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar rõhutas, et järgmisel aastal kasvab eelarve maht praktiliselt kõigis sektorites. „Eriti märkimisväärne on kasv kahes valdkonnas – teede tänavate rekonstrueerimine ja remont ning koolieelsed lasteasutused,“ ütles Savisaar.

Investeeringud kvartalisisestele teedele suurenevad miljonilt eurolt 2,5 miljonile eurole, teedele-tänavatele eraldatav kogusumma kasvab kokku kümne miljoni euro võrra - 67 miljonile eurole.

Alusharidusele kavandatud tegevuskulud ja investeeringud suurenevad käesoleva aasta eelarvega võrreldes kokku 6,5 miljoni euro võrra.

Eelarve eelnõu kohaselt suureneb toetus Lauluväljakule, Kultuurikatlasse investeeritakse 2,4 miljonit eurot, alustatakse Tallinna loomaaia keskkonnahariduskeskuse ja Lasnamäele spordikompleksi ehitust ning jätkub Pirita Spordikeskuse arendamine.

Restaureeritakse ja rekonstrueeritakse Neitsitorn, Tallitorn ja nendega külgnev linnamüürilõik, toetatakse Tallinna Linnateatri Lai tn 25 hoone remonttööd ning jätkatakse Salme kultuurikeskuse renoveerimist.

Eelarve kinnitatakse peale teist ja kolmandat lugemist aasta viimasel istungil 15. detsembril.