Mitmekesisuse edendamine aitab ettevõttel püsida konkurentsivõimelisena. "Töötajad on erinevad, kliendid on erinevad. Ettevõtted saavad mitmekesisust teadvustades avastada nii uusi ressursse oma tööjõu hulgas kui leida uusi kliente," ütles Kari Käsper TTÜ õiguse instituudist.

Kokkuleppega nõustuvad ettevõtted muuhulgas edendama personalipoliitikat, mis tagab kõikide töötajate potentsiaali kasutamise ja võrdse kohtlemise, kaitsma oma töötajaid diskrimineerimise eest ja tõstma ettevõtte juhtimises kesksele kohale mitmekesisusega arvestamise. Ühtlasi
koostavad allkirjastanud ettevõtted konkreetse tegevuskava võrdse kohtlemise põhimõtte edendamiseks.

Mitmekesisuse kokkuleppe allkirjastavad AASK Consult, Absolute Recruitment, Babyland, Baltic Relocation Services, Cherry.ee, Concordia advokaadibüroo, Edelweg, Eesti Rahvusvaheline Kool, Kontuur Leo Burnett, MTÜ Looduselust, Manpower Eesti, Microsoft Eesti, Novartis Eesti, Scandic Hotels Eesti, Skanska EMV, Swedbank ja Tallinna Kaubamaja.

Mitmekesisuse kokkulepe algatati Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituudi võrdse kohtlemise edendamise projekti raames, mida kaasrahastavad Euroopa Komisjon, sotsiaalministeerium ja TTÜ õiguse instituut.