„Eesti Keskerakond asutati pea kakskümmend aastat tagasi, 12. oktoobril 1991. Tänaseks on tegemist suurima ja samas vanima järjepidevalt tegutseva erakonnaga. Edgar Savisaar oli Keskerakonna ellukutsujate seas ning on ka peaaegu kõik need aastad olnud erakonna esimees,“ märgitakse pöördumises.

„1995-1996. aastal tõusid Savisaare taandumisel erakonna etteotsa korraks teised inimesed, kuid terve Eesti nägi, et nad ei tulnud erakonna juhtimisega toime ning keskerakondlased valisid Savisaare taas esimeheks.“

„Selline kogemus annab meile julguse ja kindluse vaadata rahulikult tulevikku – Edgar Savisaare kätes jätkab Keskerakond elujõulisena," leiavad allakirjutanud.

Pöördumisele on alla kirjutanud Arvo Haug, Enn Viidu, Agnes Toimla, Arvo Jaakson, Kalev Kallo, Georg Pelisaar, Villem Kelgo, Helmut Hallemaa,Helga Vanamölder, Aljona Gustavson, Taavi Gustavson, Arnold Lokna,Kustas Närska, Helgi Nestra, Mari-Ann Tääger, Otto-Johannes Lillepea, Aleksander Kuruson, Ivika Kärmik, Tiiu Sääsk, Enn Habakukk,Elvi Koemets, Viive Kravinski, Samuel Talts, Raivo Lattik, Arvo Aun, Jaanus Mumma, Uno Kivik.

Keskerakond asutati 12.10.1991 Eestimaa Rahvarinde baasil ning sellel oli 204 asutajaliiget. Keskerakonna pressiesindaja Manuela Pihlapi sõnul on 204st asutajaliikmest elus 118 inimest.

Asutajaliikmed Siiri Oviir ja Lembit Kaljuvee on teatanud oma toetusest Jüri Ratasele.