Peamised probleemid, mida politsei kontrollimiste käigus avastab, puudutavadki just sõidu- ja puhkeaja nõudeid ning veokite ja busside tehnilist seisukorda.

Kokku on politsei poolaasta jooksul erinevaid sõidu- ja puhkeaja nõuete rikkumisi avastatud 1121 ning sõidumeeriku kasutamata jätmise või plommi tahtliku rikkumise juhtumeid on viie kuuga avastatud 36, sõidumeerikut polnud juhil seitsmel juhul, teatas politsei- ja piirivalveameti komissar Priit Tuuna.

Rikkumisi on avastatud nii tavapärase liiklusjärelevalve kui ka ettekavatsetud kontrolli käigus. Viimaseid teeb politsei suuremate jõududega, sageli koos kõikide prefektuuride raskeveokite gruppidega.

Ühistranspordi ettevõtetega seoses korraldavad politsei, tööinspektsioon, maanteeamet ning maksu- ja tolliamet juba teist aastat ka ühiseid operatsioone ettevõtja juurde, kus võetakse luubi alla kogu firma töökorraldus.

Ettevõtete juures tehtav kontroll on Tuuna sõnul põhjalik - ettevõtte käibest kuni sõidukite läbisõiduni.
Riskianalüüsi, mille alusel probleemseid ettevõtteid kontrollitakse, teebmMajandus- ja kommunikatsiooniministeerium, kuhu koondub info kõikides riikides toime pandud rikkumiste kohta.