Mina koos oma nelja rühma tüdrukutega otsustasime Euroopa 112 päeva tähistada omamoodi. Otsustasime meisterdada 112 numbriga esemeid memmedele, et ka neil meeles püsiks, et kiire abi saamiseks on vaja helistada hädaabinumbrile 112. Idee sai pealkirja „Lastelt memmedele!“

Materjaliks valisime pehme vildiriide, lõngad, niidid, paelad jm, põhivärvideks häirekeskuses kasutatavatele sarnased: tume-ja helesinise, musta ja oranži. Väikeste meisterdajatega, I ja II klassi tüdrukutega, valmistasime väiksemaid esemeid ja kaunistusi, millele kinnitame ka helkurpaela, et memmedel oleks turvalisem liigelda. Suuremate tüdrukutega meisterdasime juba suuremaid esemeid. Lapsed olid tublid omi ideid esitama, nii valmisidki neil kõigil erinevad esemed: prillitoos, kott varrastehoidmiseks, kott kirjatarvete jaoks, kaaned retseptide või muu vajaliku jaoks, vildiriidega kaetud rohukarp, käepael randme soojendamiseks, padi, vildiriidest täring, tassi soojendaja, mobiilikott jms. Lapsed olid väga asjalikud ja tublid ning neile väga meeldis selline meisterdamine.

Kui päeva esimeses pooles meisterdasime 112-teemalisi esemeid oma tüdrukutega, siis pärastlõunast ootasime külla kõiki Euroopa 112 päeva huvilisi õpituppa, et koos meisterdada.

Samal ajal, kui lapsed meisterdasid, rääkisime oma tööst häirekeskuses ja kõik koos 112 numbrile helistamisest: millal ja miks peab helistama, millist infot peab andma, miks peab teadma aadressi. Oma üllatuseks sain teada, et paljud lapsed ei tea Saku Huvikeskuse aadressi, kus väiksemad on alates sügisest käinud ning suuremad juba kolm-neli aastat. Nad teadsid maja ja seda, et käivad 3. korrusel ruumis number 303. Ainult IX klassi tüdrukute tunnis teati õiget aadressi. Lapsed ei teadnud ka sõbrannade täpseid aadresse, teati vaid korteri numbrit, sest muidu ei pääse alt uksest sisse, orienteerutakse silmamälu järgi. Järelikult peame aadressidele rohkem tähelepanu pöörata, sest ainult nii saab abi, kui seda vajatakse, kiirelt kohale sõita.

Lapsed jäid päevaga rahule ja neil oli hea meel teha esemeid, mõeldes 112 numbrile ja memmedele!