"Sündisin Moskvas vahetult pärast Teise maailmasõja lõppu ja kui olin kolmekuune, tulime emaga tema kodulinna Tallinnasse. Emaliini pidi oleme viiendat põlvkonda Tallinnast," kirjeldab Aleksei ja lisab, et veelgi vanemad juured viivad teda ka Pärnu kanti.

"Mis või kes on minu jaoks Eesti – maa koos looduse ja rahvaga on kas mis või kes? Minu jaoks on raske seda vahet teha, minu jaoks on kõik, kes on elus, on kes – nad on elus," kirjeldab ta. Kuigi Aleksei ütleb, et päritolu järgi peaks ta ju beduiin olema ja ennast mugavalt tundma kivikõrbes, siis ikkagi on talle kodune hoopis Eesti.

"Olen proovinud, kas saaks elada Iisraelis, Inglismaal – kas saan elada? Loomulikult saan. Aga ma ei saa mitte elada Tallinnas. Mulle on öeldud, et Eesti rahvas armastab teid – loomaaednik nagu ma olen. Ja ma ütlen selle peale tunne on täielikult vastastikune!" kirjeldab Aleksei. Vaata videost!

Delfi toob vabariigi aastapäeva kuul sarjas "1 Eesti. 98 rahvust." teieni mõtisklused 98 erinevast rahvusest inimesega, kes Eestis elavad. Millised on välismaalaste mõtted, mis neile just siin Eestis meeldib, mida ehk püsiasukad ise ei oska tähelegi panna? Head mõtted ja killuke positiivset emotsiooni kuluvad igaühele kindlasti ära. Jälgi kuni vabariigi sünnipäevani kestvat sarja igapäevaselt Delfist!