Tänavu täitus Euroopa ühtse turu kahekümnes tegevusaasta. Kuigi teoorias on kõik tore, jagub praktikas teenuste, kaupade, kapitali ja inimeste vaba liikumise puhul arenguruumi. Takistusi asjaajamises ja elukorralduses kogevad teistesse riikidesse siirdudes nii ettevõtjad kui kodanikud.

Eestis oleme harjunud, et lisaks paberile saab toiminguid teha kiiremalt ja odavamalt interneti vahendusel. Konverentsil "Euroopa digitaalne ühtne turg" üritatakse leida vastus küsimusele, kas Eesti e-teenuste sarnased lahendused aitaksid muuta Euroopa liidu ühtset turgu märgatavalt efektiivsemaks.

Riigiasutuste esindajad annavad ülevaate sellest, millised on Euroopa ühtse digitaalse turu arengus Eesti huvid. Ettevõtjad kirjeldavad oma argipäeva tänasel ühtsel turul. Arutletakse ka selle üle, kas Eesti lahendused on nii universaalsed, et neid Euroopa-ülesteks muuta ning milliseid lahendusi on Eesti valmis selles protsessis looma ja pakkuma.

Konkreetsetest näidetest, kuidas riikide vahel digitaalset koostööd arendada, annab ülevaate Soome innovatsioonifondi Sitra direktor Antti Kivelä. Konverentsi avab Euroopa Liidu IT Agentuuri juht Krum Garkov.

Konverentsi programm ja registreerimisinfo leiab RIA kodulehelt . Huvilistel palutakse registreerida hiljemalt 17.detsembril.

Konverents toimub Viru hotelli Konverentsikeskuses.